Bezienswaardigheden en wat is er te doen in El Tanque?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in El Tanque en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Iglesia de San Antonio de Padua.

Iglesia de San Antonio de Padua El Tanque

Op een centraal plein El Tanque Bajo staat deze mooie kerk die als ermita in de 16e eeuw gesticht is. Bij de vulkaan uitbarsting van de Trevejo-vulkaan in 1706 is dat gebouwtje verwoest. Het werd als kerk herbouwd in 1728 en in het midden van de 20e eeuw gerenoveerd waarbij tevens de toren werd togevoegd. De toren is in verhouding tot het gebouw aan de grote kant. Aan de zuidgevel bevindt zich de Rosario-kapel, gebouwd in 1772. De kerk wordt beschouwd als een monumentaal gebouw  van cultureel belang.


Día de la Trilla en El Tanque

Het dorsen van granen op de traditionele manier is in El Tanque nog steeds een waar volksfeest. Op de dag van het feest "Día de la Trilla" (dag van dorsen) zijn er allerlei activiteiten georganiseerd, dansen, muziek maken, fotowedstrijden, folklore en tentoonstellingen. Omdat de gemeente El Tanque zich opstelt als hét ecologische centrum van Tenerife zijn er ook ecologische producten van de lokale producenten te koop.


Reserva Natural Especial del Chinyero.

De Chinyero is de vulkaan die op 18 november 1909 verantwoordelijk was voor de laatste vulkaan uitbarsting op Tenerife. In dit gebied hebben twee beroemde vulkaan uitbarstingen plaatsgevonden, die van 1909 en de uitbarsting van de Arenas Negras in 1706, die een groot gebied rond Garachico en de haven verwoeste. Het hele gebied is natuurgebied waarbij het herstel van de natuur na een uitbarsting onderzoeksdoel is.


Mirador Lomo Molino.

Vanaf dit uitzichtpunt is er een spectaculair uitzicht op het Daute gebied dat ook bekend staat als de "Comarca de Icod-Daute-Isla Baja". Die naam Daute komt uit de tijd dat het één van de negen gebieden was waarin de Guanchen  het gebied van Tenerife verdeelden. Nu vallen de vele geïrrigeerde akkers met tarwe, aardappelen en wijngaarden direct op. De wijngaarden leveren een wijn die bekend staat als "Daute-Isora.

Bij dit uitzichtpunt is een restaurant.


Mirador El Lagarito, El Tanque.

Deze mirador of uitzichtpunt geeft een prachtig uitzicht op Garachico, de kliffenkust van El Guincho en diverse plaatsjes in oostelijke richting. Nergens kunt u zo´n duidelijk beeld krijgen van de manier waarop de lavastromen de kust met grillige inhammen en laag aflopende rotsen gevormd hebben. Het is vanaf dit punt ook heel goed te zien hoe de rots of roque de Garachico zich verhoudt tot de oude stad en de haven.


Espacio cultural El Tanque.

Van de vroegere Cepsa-raffinaderij is in El Tanque een levendig cultureel centrum gemaakt. Daarbij is vrijwel alles dat bij de sloop overbleef gerecycleerd. Zo is van de oude loopbrug de nieuwe toegangsbrug vanaf de straat gemaakt, zijn de scharnierende toegangsdeuren hergebruikt en de lichttorens opnieuw geplaatst.
De Culturele Ruimte van El Tanque kan heel verschillend gebruikt worden.

Er is plaats en zijn technische voorzieningen voor muzikale en audiovisuele evenementen, voor theateroptredens en heel goed voor multimediale voorstellingen, tentoonstellingen en theater uitvoeringen. Het is op die manier één van de meest veelzijdige culturele complexen op Tenerife.


Fiestas en Feestdagen bij El Tanque,

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van El Tanque zijn maar liefst 12 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij het toeristische kantoor in
El Tanque.

Bureau voor toeristische informatie in El Tanque:

  • Adres: Avenida Príncipe de España, 22, 38010  Tanque,

  • Routecode: 964C+HV  Locatie ↗
  • Telefoon: 922 861 703
  • Email: oficiniadeturismoeltanque@gmail.com
  • Openingstijden:  ma.-vr. 09:00 - 14.00 uur. Gesloten in het weekeinde en op feestdagen.  Dit kantoor is tijdelijk gesloten.

Pagina: doen in El Tanque

deteiding.nl