Lees de nieuwsflits van oktober; de ambassade komt naar Tenerife, vraag nu paspoort of ID-kaart aan. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Informatie over verzekeringen op Tenerife en in Spanje.


De regionale overheid van de Canarische Eilanden dekt de kosten van iedere toerist die tijdens een bezoek te maken krijgt met corona.

Het gaat bijvoorbeeld om ziekenhuiskosten maar ook om kosten voor een langer verblijf als er een uitbraak is.

De regering van de Canarische eilanden heeft daartoe begin augustus een akkoord bereikt met de Spaanse verzekeraar AXA voor een reisbijstandspolis die van toepassing is op alle toeristen die naar een van de eilanden reizen.

 

Het maakt niet uit of de toeristen Spaans zijn of een andere nationaliteit hebben; het doel van deze verzekering is om tegemoet te komen aan de lastige situatie waar toeristen voor komen te staan, wanneer ze positief testen op corona en op het eiland in quarantaine moeten gaan en daardoor hun verblijf eventueel moeten verlengen. 

De Canarische eilanden zijn daarmee de eerste Spaanse regio waar toeristen gedekt zijn voor reisbijstand en eventuele medische kosten, repatriëring of verlenging van hun verblijf vanwege quarantaine door covid-19.

Dit alleen wanneer duidelijk is dat een eventuele besmetting niet al bekend was vóór vertrek naar een van de eilanden.

De eilandsregering wil daarmee de bestemming nog 'veiliger' maken voor toeristen .

AXA stelt in verband met dit akkoord een speciale klantenservice beschikbaar.

Deze verzekering gaat nog deze week in en geldt in eerste instantie voor 12 maanden. 

Hoe de dekking van de kosten precies in zijn werk gaat en via welk telefoonnummer mensen wanneer ze positief zijn meer te weten kunnen komen over de polis, is nog niet bekend gemaakt.