Wandelgroep Zuid licht, De kuieraars


Wat doen wij zoal.

De wandelgroep in het Zuiden voor de wat lichtere en kortere wandelingen wandelt vanaf januari op donderdag. Iedereen mag meewandelen! Voor meer informatie kunt u alle vragen stellen op de koffieochtend.


Dit is een bezigheid van HC El Teide, een vereniging van Nederlandstaligen in Tenerife.

Er zijn meer activiteiten zoals deze.

Als u meer informate wilt over onze vereniging kan dat natuurlijk ook.

Op deze pagina staat ook veel informatie over tenerife. Bijvoorbeeld over alle plaatsen.

Locaties:  heel verschillend

Vraag informatie.

 

Contact:

De coctacten over de kuieraars lopen via de:

koffieochtend


Verslagen van de kuieraars.


Vandaag 13 Februari zijn de kuieraars met 10 man op pad gegaan om de (berg) montaña Somara te beklimmen, aan de foto's te zien was het een gezellige dag vandaag en wat hebben we weer ons best gedaan. Het was een hele pittige wandelroute die een stijging had van 1923 - 2235 meter, waar we toch wel momenten nodig hadden om op adem te komen, we zaten ook boven de bomengrens met hele mooie vergezichten. Totale wandelkilometers 5.1 met voor ons de beloning in het restaurant Mirador te Chirche. Wij hebben genoten van de heerlijke tapas en het biertje, wijntje en frisdrank en de sfeer.

 


Wandelgroep De kuieraars op 14 januari.

Vanochtend om half 11 zijn we vertrokken met groepje van 8 personen als eindbestemming Golf del Sur.
We hebben de tocht pal langs de zee genomen met een heerlijk windje uit zee, wat naast het zonnetje met de blauwe lucht een verfrissende spirit gaf tijdens de wandeling. Een compliment voor Riggy en Dymph, die voor het eerst weer mee gingen wandelen en als volleerde wandelaars bij het eindpunt aankwamen.
Daar hebben we een heerlijke pannenkoek gegeten, waarbij je zo leuk ziet, dat sommigen een zoete, hartige of zelfs helemaal wat anders namen. Even overlegd of we met de bus of wandelend terug zouden gaan. Unanieme keuze: we gaan wandelend terug en wel via brede pad. Al met al toch nog 10,04 km. gewandeld wat ik voor “ De Kuieraars “ een compliment vind. Helaas geen foto bij dit verslag, we waren te geconcentreerd op onze wandeling!