Wandelgroep Noord, de vrolijke stappers.


Wat doen wij zoal.

Wandelgroep Noord wandelt in de wintermaanden op de donderdagen. Voor meer informatie kunt u terecht bij Anneke van ’t Hull op de koffieochtenden in het Noorden.

 


Dit is een bezigheid van HC El Teide, een vereniging van Nederlandstaligen in Tenerife.

Er zijn meer activiteiten zoals deze.

Als u meer informate wilt over onze vereniging kan dat natuurlijk ook.

Op deze pagina staat ook veel informatie over tenerife. Bijvoorbeeld over alle plaatsen.

Locaties:  heel verschillend

Vraag informatie.

 

Contact:

Anneke van ’t Hull

spreek haar aan op de koffieochtend

of stuur een berichtje naar: anneke.vanthull@kpnplanet.nl


Verslagen van de vrolijke stappers.


Op donderdag 12 januari is het onaangenaam weer en hebben we onze wandeling naar Los Silos afgezegd.

Toch nog naar Los Silos.

Op vrijdag 13 januari is het beter weer en besluiten twee wandelaars alsnog naar Los Silos te gaan. Na een vroege busrit zitten we om 10.00 uur al aan de koffie op het dorpsplein. Het is erg rustig. Na de koffie beginnen we onze wandeling en lopen richting de kust. Bij de bekende gekleurde vogel en bij het skelet van de walvis maken we wat foto’s. Dan wandelen we richting La Caleta, langs de oude suikerfabriek en de zoutpannen. De wind steekt op en de zon heeft het moeilijk, maar het is heerlijk wandelweer. In La Caleta rusten we even uit. Geen restaurantbezoek dit keer. We zijn vroeg en de bus boven aan de weg brengt ons vroeg in de middag weer thuis. We hebben genoten van het rustige Los Silos. Wat een verschil met het drukke Puerto!


Op donderdag 5 januari

 

is het een stralende dag en gaan we wandelen in het beschermde natuurgebied Rambla de Castro dat valt onder de gemeente Los Realejos. We beginnen om 10.30 uur met koffie bij San Pedro. Sinds het buitenterras aan de overkant van de weg verboden is, is het aanmerkelijk rustiger. We volgen de wandelroute die begint links onder San Pedro en loopt langs het kleine woonoord met de witte huisjes ook wel “Hollywood” genoemd. Aan het eind van de weg gaan we onder een tunneltje door en volgen het pad dat helemaal rond loopt door het prachtige gebied. We bezoeken de “kannonnetjes” en stoppen even bij de houten brug over de barranco. Dan gaan terug via het pad bovenlangs en komen na veel omhoog lopen weer aan bij San Pedro. Dat was een mooie maar pittige wandeling! Met auto en bus gaan we tot slot naar het Parque Recreativo van La Vera en eten daar een eenvoudig middagmaal bij de “Argentijnse zusjes” die in het park een cantina runnen. Het smaakt ons prima en we blijven tot in de namiddag nog wat napraten. Het was al met al weer een fijne wandeldag!


Op donderdag 29 december.

 

gaan we naar Bollullu door de barranco. We wijzigden ons wandelplan vanwege onzekere weersomstandigheden. Niet naar Los Silos maar naar Bollullu. In Puerto is het zonnig en droog. We drinken om 11.00 uur eerst koffie bij Intermezzo in La Paz. Dan wandelen we naar het tunneltje waar de landweg naar Bollullu begint. Aan alle kanten bananenplantages. Even rusten we onderweg bij de bank, daarna door de barranco eerst naar beneden en daarna flink omhoog. Gelukkig is het niet zo heet. Boven vervolgen we onze weg richting het Bollullustrand. We zien dat het toegangspad naar het strand is gerenoveerd en weer open voor publiek. Wij blijven boven genieten van het mooie uitzicht en maken foto’s. Dan wandelen we terug naar Puerto en lunchen bij de Chinees in La Paz. In de namiddag keert ieder weer naar huis terug. Het was een prima wandeldag!


Wandelgroep Noord

Wandelseizoen 2022-2023 van De Vrolijke Stappers

 

Donderdag 8 december is onze eerste wandeldag. De meest trouwe wandelaars zijn inmiddels op het eiland gearriveerd. We spreken af rustig te beginnen en niet te ver te gaan. Vanaf busstation Icod lopen we naar San Marcos en eten daar bij Restaurant Amarca. De start van deze wandeldag verloopt nogal problematisch vanwege overvolle bussen. Uiteindelijk lukt het met taxi en eigen auto elkaar te treffen. We hadden een gezellige dag en met acht deelnemers was het een mooie start van ons wandelseizoen!

 

Op donderdag 15 december gaan we naar de kerststallen in La Orotava. We starten bij het busstation en drinken daar eerst een kopje koffie. We wandelen daarna naar het oude stadscentrum om de mooiste en belangrijkste Belenes te bewonderen. Het stadhuisplein is weer in oude glorie hersteld en de levensgrote kerstfiguren zijn prachtig opgesteld. In de ferreteria aan de overkant zijn dit keer verschillende kerststallen te zien, indrukwekkend! Daarna vertrekken we uit La Orotava en wandelen naar beneden de stad uit richting Puerto. Via de landweg van de vissersvrouwen komen we in El Durazno aan. We eten samen in Restaurant Las Paraguas met de paraplus aan de zoldering. In de namiddag gaat ieder weer – dit keer in de taxi - naar huis. We hadden een mooie wandeldag!

 

Omdat het rond de feestdagen zo ontzettend druk is in de bussen en je het risico loopt geen plaats te hebben of lang moet blijven staan, besluiten we op donderdag 22 december in de buurt te blijven. We spreken af in en rond het Taoropark boven in Puerto te gaan wandelen. Dat was een goede keuze, want het was daar heerlijk rustig en onder de bomen lekker koel. Het werd meer een slenterdag met koffie vooraf bij Alberto’s bar en een fantastische lunch bij Terazzo Taoro. Al met al een ontspannen en genoeglijke dag! En schitterend weer!


Op donderdag 3 februari 2022

 

is het ’s morgens vroeg noodweer op verschillende plaatsen in het noorden van Tenerife. Storm en regen. Het is even onzeker of onze wandeldag wel door kan gaan. Maar rond negen uur is het rustig en schijnt de zon alweer. We gaan gewoon!

Dit keer rijden we niet met de bus, maar met enkel auto’s naar ons ontmoetingspunt voor koffie nl. Restaurant KM74 in La Matanza. Ons wandeldoel vandaag is het prachtige kustpad beneden bij El Sauzal. We zijn met tien wandelaars, dus een flinke groep.

Na de koffie rijden we naar het beginpunt van de wandeling, alleen te bereiken via een smalle steile weg naar beneden. Voorzichtig en rustig rijden dus! Het is gelukkig niet druk dus parkeerplaatsen genoeg. Dan starten we de wandeling. We lopen eerst het pad naar rechts richting het schiereiland. Wat een schitterende omgeving hier! Het wandelpad is mooi aangelegd en goed te belopen. Nu eens omhoog, dan weer omlaag, al of niet via traptreden. Steeds met vergezichten op zee. Het is warm geworden. We rusten even uit op enkele banken om iets te drinken. Natuurlijk maken we volop foto’s! Vanaf het uiterste punt van het schiereiland keren we om en wandelen terug naar het beginpunt bij de parkeerplaats. Vandaar loopt ook nog een pad naar de andere kant. Een deel van de groep volgt dat pad en komt uit bij een kleine kapel. Op de foto allemaal! Dan is het tijd om terug te wandelen naar de auto’s en weer omhoog te rijden en ergens in El Sauzal een restaurant op te zoeken voor een maaltijd samen. Dat lukt en met tien mensen kunnen we terecht in een sfeervol typisch restaurant El Riego. Eerst de coronacheck bij binnenkomst! We verdelen ons over twee tafels en genieten van een koel biertje en heerlijk eten. In de namiddag is het tijd om terug naar huis te gaan. We nemen afscheid van elkaar en zijn allemaal zeer tevreden over deze mooie en gezellige wandeldag!


Op donderdag 20 januari 2022

 

loopt het met het wandelen wat anders dan voorzien. We hebben al een paar dagen flink calima en dat is reden voor verschillende wandelaars om ’s morgens af te zeggen. Dan blijft er uiteindelijk maar een heel klein groepje van twee personen over. We besluiten toch te gaan. Het wandelplan voor vandaag: rondwandeling in La Orotava en vandaaruit afdalen naar Puerto via de landweg van de vissersvrouwen die uitkomt in El Durazno.

Het is prima wandelweer, zonnig met een beetje calima. Eerst met de bus naar het busstation van La Orotava. Daar op de hoek drinken we een kopje koffie. Dan starten we de stads- en parkwandeling. Wat is La Orotava toch een mooie en stijlvolle stad! We wandelen door een deel van de oude binnenstad en genieten van het Victoriapark en de botanische tuin achter het gemeentehuis. Het plein voor het gemeentehuis is helemaal opgebroken en wordt blijkbaar gerenoveerd. In het parkje voor het politiebureau rusten we even uit. Dan gaat het verder naar beneden de stad uit richting het viaduct over de grote weg. Dat is altijd even spannend, want je moet aan alle kanten goed uitkijken voor het verkeer. Eenmaal aan de overkant wordt het rustig en stil. We lopen langs een prachtig landhuis, rood en wit geschilderd. Tegenwoordig is het een luxe cosmetische kliniek. We maken een foto.

Even voorbij dit grote huis slaan we rechtsaf en begint de stille landweg van de vissersvrouwen. Het was vroeger de verbindingsweg tussen La Orotava en Puerto en werd door de vrouwen gebruikt om de vis te vervoeren. Het is er stil en je hoort de vogels fluiten. Goed oppassen met lopen, want het wegdek bestaat uit hele oude ongelijke keien. Aan het einde van deze landweg kom je uit in El Durazno. Daar zoeken we een restaurant op om iets te eten en te drinken. Het smaakt ons goed. We hebben dorst, want het is behoorlijk warm geworden.

Tot slot wandelen we van El Durazno naar beneden naar La Paz. We passeren La Cupula en volgen de weg verder omlaag richting Puerto, naar de bushalte vanwaar de bus ons weer naar brengt. Wat een prachtige wandeldag was het! Ook al waren we maar met twee wandelaars, het was gezellig en erg de moeite waard.


Op donderdag 13 januari 2022

 

was het prachtig weer om te wandelen. We verzamelen eerst voor koffie thuis bij onze wandelleden Han en Bertha. Zij wonen gedurende enkele wintermaanden in een mooi appartement in Puerto. Om 11.00 uur zitten we met de hele wandelclub van zes personen op het balkon en genieten van het uitzicht en de koffie met iets lekkers. Er is altijd veel te bepraten als we bij elkaar zijn.

Maar er moet ook gewandeld worden! We willen weer eens een stuk van de Sendero de Castro lopen, dat lange kustpad door de Rambla de Castro dat begint achter hotel Maritiem en eindigt bij Mirador San Pedro. Aan het begin van het pad achter Maritiem blijkt dat de toegang met hekken is afgezet vanwege het gevaar voor vallende rotsblokken. Maar in de praktijk blijken er toch doorgangen te zijn gemaakt en zien we ook andere wandelaars op het pad lopen. We wagen het erop en kruipen door de openingen van het hekwerk heen. Een beetje lastig, maar het lukt. En dan begint een mooie wandelroute met adembenemende uitzichten. Hier en daar onderweg ligt inderdaad een fors rotsblok op het pad, maar we kunnen er makkelijk langs. We genieten van de zeegezichten en de golven. Ook verschillende typische canarische bloemen en planten komen we tegen. Natuurlijk maken we foto’s.

Tegen het einde van het eerste deel van de route moeten we flink klimmen. Dat valt niet mee, want de zon staat al hoog en het is warm. Uiteindelijk komen we boven aan in de wijk Romantica waar een rustpunt is. Hiervandaan kijk je uit over Playa de los Roques, waar een enorme rotsformatie in zee ligt. We wandelen verder door de wijk en komen weer bij een mooi uitkijkpunt waar je zicht hebt over een groot stuk van de noordkust, schitterend! Dan besluiten we om hiervandaan naar boven naar het dorp Toscal/Longuera te lopen want het wordt tijd voor een maaltijd. Het is nog een behoorlijk stuk klimmen, maar uiteindelijk komen we allemaal boven. We zoeken een restaurant op en genieten van iets te drinken en heerlijk eten! In de namiddag gaat ieder weer huiswaarts. Het was al met al een zware wandeltocht vandaag maar zeker de moeite waard!


Op donderdag 6 januari 2022

 

is het Drie Koningen en de weersvooruitzichten zijn niet zo gunstig. Het zou een regenachtige dag worden. Toch besluiten we ’s morgens wel gewoon op pad te gaan, heel vaak valt het mee met het weer. En dat blijkt ook vandaag zo te zijn!

Ons wandeldoel is Bollullu. We willen vanuit Puerto de la Cruz een route onderlangs volgen en terug bovenlangs via La Paz weer terug. Maar eerst een kopje koffie! We spreken af elkaar om 11.00 uur te treffen op het terras van Playa Jardin, maar daar is alles gesloten. Dan maar even verder lopen naar de haven en daar lukt het wel met de koffie. Het regent een klein beetje, maar we blijven toch buiten zitten. Dan starten we onze wandeling, met onze mondkapjes op want dat moet! We wandelen richting het strand van Martianez en lopen dan naar rechts over het voetpad langs de grote weg met halverwege de tunnel. We hebben steeds een wijds uitzicht over zee. We komen de hondenopvang El Refugio tegen. We rusten daar even uit. Dan gaat het verder tot we aankomen bij de trap die naar beneden gaat en uitkomt op het weggetje naar Bollullu. Maar we besluiten dat nu niet meer te doen. Het wordt teveel, hier en daar slaat de vermoeidheid toe. We gaan nu rechts het tunneltje onderdoor en wandelen naar La Paz. Bij hotel Semiramis gaan we rechts de trappen af en wandelen via een soort panoramapad verder. Sinds enige tijd kun je halverwege afslaan en links naar boven lopen naar de laan en het huis van Agatha Christie. Sfeervol om te zien, we maken natuurlijk wat foto’s. Voor onze wandelgroep toch weer wat nieuws!

Dan is het tijd om wat te eten en te drinken. Bij restaurant Intermezzo zoeken we een plekje op het buitenterras en genieten van een goede maaltijd. Ondertussen is het gaan regenen, maar we zitten droog! Tegen de tijd dat de zon weer gaat schijnen stappen we op en wandelen langs de trappen naar beneden naar de oude stad van Puerto. Het is opvallend rustig. Vanwege Drie Koningen is vrijwel alles gesloten. In de namiddag nemen we afscheid van elkaar en ieder keert naar huis terug. Gelukkig dat we vanmorgen toch gewoon zijn gaan wandelen! Het weer viel reuze mee en we hadden uiteindelijk een gezellige en afwisselende dag.


Op donderdag 30 december 2021

 

spraken we af te gaan wandelen rondom het golfveld van Buenavista, helemaal in het NW van ons eiland. Het zal warm en zonnig weer zijn, dus dan is het heerlijk om langs het water te lopen. Een deel van onze wandelgroep heeft geen auto en doet daarom alles met de bus. Dat gaat eigenlijk prima! De enkele autobezitter komt met de auto.

We verzamelen op het dorpsplein bij de koffiekiosk, altijd weer een gezellige en sfeervolle plek. Een van onze wandelaars is op 1 januari jarig en trakteert op koffie met iets lekkers. We zitten geruime tijd te praten over – hoe kan het ook anders – de boosterprik. Er zitten nogal wat lastige kanten aan de (on)mogelijke integratie ervan in QR-checkapp in NL. Niet langer gepraat, maar starten met de wandeling. We gaan op pad.

Eerst lopen we naar beneden het dorp uit richting de begraafplaats. Links daarvoor loopt de smalle weg naar beneden naar de golfvelden. Het ziet er weer mooi groen en goed verzorgd uit. Behoorlijk wat mensen op de baan. Het wandelpad loopt helemaal rond het golfveld en dat volgen we dan ook. Je loopt daar steeds vlak langs de zee. Het is warm en zonnig, maar een fris windje maakt het aangenaam. Aan het eind van het wandelpad aangekomen rusten we even uit onder wat bomen. Daarna beginnen we onze tocht terug naar het dorp via een lange weg omhoog, een echt fals plat! Onderweg even uitrusten onder wat bomen en vooral een slokje drinken, want het is erg warm. Dichtbij het dorp lopen we door een park naar beneden, eigenlijk een diepte die weer eindigt in een pad omhoog. Klimmen nog even.

Tenslotte komen we weer op het dorpsplein uit en gaan op zoek naar wat te eten en drinken. Het restaurant waar we buiten gaan zitten heeft wel een koel biertje voor ons, maar het eten is op dit middaguur nagenoeg op. Jammer!

Dan besluiten we maar iets eerder de bus naar huis te pakken en thuis wat te eten. Volgende keer beter. We zijn tevreden over de mooie zonnige wandeling. We nemen afscheid van elkaar en wensen elkaar een goed uiteinde. Het was weer een fijne en gezellige dag!


Op 23 december 2021

 

verzamelen vier Vrolijke Stappers om 11.00 uur op het dorpsplein van Los Silos. Aanvankelijk was het plan om te gaan wandelen in La Orotava vanwege te belens/kerststallen, maar vanwege de hoogoplopende besmettingen op Tenerife kiezen we voor het veel rustiger Los Silos. Het is prachtig wandelweer. Bij binnenkomst van het dorp vallen de bijzondere kunstwerken op die overal verspreid zijn opgesteld. Heel apart. Los Silos is een artistiek dorp!

Na een kopje koffie bij de kiosk op het dorpsplein start onze wandeling. Naar beneden gaat het eerst tot aan de kust bij het lege zwembad en de grote gekleurde vogel. Even een korte pauze en dan wandelen we langs de kust richting La Caleta, langs de oude suikerfabriek en langs de zoutpannen. Het is hier altijd heel rustig, we komen maar weinig andere wandelaars tegen. In La Caleta zoeken we een restaurant op om wat te eten. Het wordt een tamelijke luxe vismaaltijd waar we erg van genieten. Ook hier geen andere gasten te bekennen.

Tegen de tijd dat de bus naar huis boven aan de weg gaat vertrekken stappen we op. We hebben weer genoten vandaag!


Op donderdag 9 december 2021 heeft het bijna de hele dag geregend, dus is de wandeling afgeblazen.

 

Maar op donderdag 16 december 2021 is het prachtig zonnig weer en trekken de Vrolijke Stappers de stoute schoenen aan voor een wandeling naar het kustplaatsje in het Noorden San Marcos. Startpunt is het busstation van Icod de los Vinos. Eerst een kopje kopje koffie in de cafetaria aldaar. We zijn met z’n zessen. De wandeling is voor ons allemaal bekend, maar telkens genieten we ervan. De route loopt via een viaduct over de grote weg naar beneden richting de bananenplantages. We komen ook weer langs het beroemde europees gesubsidieerde fietspad en maken daar weer een foto. Het lijkt alsof de coronajaren zijn omgevlogen en we hier vorige week nog waren! We wandelen naar het dorpje La Quincha en drinken een kopje koffie in het dorpscafe. Dan wandelen we via het fietspad en daarna met een steil pad terug richting San Marcos. Het is erg rustig daar als we aan tafel gaan voor een welverdiende maaltijd bij Restaurant Amarca. Je zit daar aan het water erg mooi, het lijkt wel een plaatje uit een reisfolder. In namiddag brengt de bus ons weer naar huis. Het was weer een mooie zonnige wandeldag.

San Marcos Tenerife
San Marcos Tenerife
San Marcos Tenerife
San Marcos Tenerife

Het wandelseizoen 2021 / 2022 is weer gestart in het Noorden!

 

Op donderdag 2 december 2021 is onze eerste wandeling. Een deel van de Vrolijke Stappers is inmiddels weer op ons eiland gearriveerd, het is prima wandelweer dus niets houdt ons tegen om op pad te gaan. We kiezen voor de bekende wandeling naar en in San Juan de la Rambla. Startpunt is bij het uitstappunt van bus 363, bij de Baranco de Ruiz. We zijn met z’n achten. We wandelen rustig naar beneden en kiezen er eerst voor om het pad naar rechts te volgen tot aan de diepe baranco met uitzicht op Puerto in de verte. Altijd weer mooi! Dan draaien we om en lopen het hele pad richting Las Aquas. Altijd veel te zien onderweg. Even pauzeren voor wat foto’s en dan komen we bij het water aan. We lopen via de trappen naar het kleine kerkje boven op de rots. Schitterend uitzicht. Vandaar gaat het richting het dorp, altijd weer stijlvol om te zien. We zoeken het terras van cultureel centrum Tabaiba op en bestellen iets te eten drinken. Het smaakt ons goed! In de namiddag keren we met de bus huiswaarts. Het was als vanouds een fijne en gezellige wandeldag!


Wandelgroep Noord “De Vrolijke Stappers” op 5 maart naar San Marcos via La Centinela.

 

Onze wandelgroep wordt steeds kleiner, want enkele wandelaars zijn al weer terug naar Nederland. En deze maand vertrekken er steeds meer. Dat betekent dat we maar met een handje vol wandelvrienden over blijven. Niet getreurd, want dat biedt ons de gelegenheid om nieuwe wandelroutes te verkennen. Dat gaan we deze donderdag dan ook doen. We wandelen naar San Marcos op een andere manier dan we gewend zijn. Tot nu toe liepen we altijd vanaf het busstation van Icod de los Vinos naar beneden via de mooie bananenroute. Deze keer starten we vanaf de bushalte even voorbij de rotonde vlakbij het grote paarse gebouw van de brandweer, eigenlijk helemaal aan het begin van Icod dus.

Nadat we zijn uitgestapt starten we de wandeling langs de oude weg naar Icod met aan de rechterkant een prachtig breed trottoir. Hier lopen veel Canariers te wandelen, omdat het een geheel vlakke route is. Ook wij volgen deze route van ongeveer 1,5 kilometer. Het loopt inderdaad heel gemakkelijk. Als we bij de Mercadona aankomen gaan we rechts naar beneden en volgen de weg door een buitenwijk die parallel loopt aan de hoofdweg van Icod. Een levendige wijk met winkels en cafetarias. We komen weer uit op de hoofdweg en volgen die nog een stukje tot we bij een smalle weg naar beneden rechtsaf slaan. Deze weg leidt naar La Centinela, een klein dorp dat valt onder de gemeente Icod. Hier is het rustig en stil.

We passeren een verzorgingshuis en een begraafplaats en komen dan op een pleintje met een kerk en wat typische canarische huizen. Het lijkt wel een decor voor een film. Van hieruit heb je een wijds uitzicht over het dal en zie je in de diepte San Marcos al liggen. Inderdaad lopen we steeds naar beneden en passeren via een viaduct de grote autoweg die richting Garachico gaat. We volgen de smalle weg verder en lopen langs landerijen tot we bij een bekend kruispunt komen. Hier staat het mooie huis met de pilaren en de rozentuin, waar we bij eerdere wandelingen soms de auto’s parkeerden.We steken het kruispunt recht over en volgen de weg verder. Er is hier wijnbouw met een vinotheek en er zijn bananenplantages. Bij het volgende kruispunt gaan we rechtsaf en wandelen nu op een voor ons bekend stuk wandelweg, de steile weg die rechtstreeks naar San Marcos leidt. Nog even en we zijn er. We sluiten de wandeling af bij restaurant Amarca. We genieten van een drankje en heerlijke vismaaltijd. In de namiddag brengt de bus ons weer naar huis. Ook al was er niet veel zon vandaag, het was toch een fijne en vooral interessante dag, want we hebben weer een nieuwe en andere wandelroute naar San Marcos ontdekt!


Wandelgroep Noord “De Vrolijke Stappers” op 27 februari naar San Juan de la Rambla.

 

Calima en zandstormen zijn voorbij en de temperatuur is weer tot normale waarden gezakt, dus we gaan gewoon wandelen. We besluiten niet te ver uit de buurt te gaan. We kiezen voor de altijd mooie wandeling langs de kust van San Juan de la Rambla. Hier tref je nog de typische canarische sfeer aan. Schilderachtige huizen en een onverhard stenig pad. Het is niet voor niets gebruikt als decor voor menige filmopname.

We starten tegenover de Barranco de Ruiz en volgen de weg naar beneden. Als we beneden zijn aangekomen lopen we eerst een stuk naar rechts tot aan de hoek waar de diepe barranco begint. We gaan niet naar beneden, maar genieten van het prachtige uitzicht en maken natuurlijk wat foto’s. Daarna keren we om en volgen de weg terug richting Las Aquas, het zwembad dat al jaren verwaarloosd en leeg staat. Maar voor we daar zijn wandelen we op ons gemak langs de leuke huizen. Sommige daarvan zijn vakantiehuizen die je kunt huren. Telkens kijken we ook naar rechts, naar de rotskust en de zee beneden ons.

Deze wandeling is erg populair bij toeristen, want we zijn de enige die hier lopen. Aan eind van de wandelweg komen we bij de boulevard aan en kijken naar de vele krabben die zich op de stenen opwarmen. Je ziet ze bijna niet, want ze zijn even zwart als de rotsen waarop ze zitten.We lopen omhoog naar een kleine kapel waar zich een mooi uitkijkpunt bevindt. Je ziet in de verte Puerto de la Cruz duidelijk liggen.

Dan wandelen we verder omhoog richting het dorp. Daar zoeken we het terras op van het culturele centrum Tabaiba. Je kunt daar heerlijk eten en dat doen we dan ook. Buiten zittend genieten we nog na van de mooie wandeling. In de namiddag keren we weer terug naar huis. Het was weer een fijne en gezellige dag.

Bekijk ook onze pagina over San Juan de la Rambla.


Wandelgroep Noord “De Vrolijke Stappers” op 13 februari naar Santiago del Teide.

 

Het is half februari dus we willen graag de amandelbloesems in Santiago del Teide gaan bewonderen. Per auto vertrekken we vanuit Icod de los Vinos. Via een mooie route langs verschillende dorpen o.a. El Tanque, Ergos en San Juan de los Llanos komen we in Santiago aan. Het is er gelukkig op deze weekse dag niet zo druk. We zien verschillende wandelgroepen die ook op zoek zijn naar de amandelbloesems. En dat valt vandaag nog een beetje tegen. We zijn iets te vroeg misschien, want we zien nog niet overal de roze bloesempracht die je hier verwacht. We beginnen met een kopje koffie met amandeltaart, hoe kan het ook anders. Daarna zetten we de auto ergens neer en gaan wandelen. En dan ontwaren we gelukkig enkele amandelbomen die al volop in bloei staan, prachtig in de zon. We maken een rondwandeling en fotograferen de bloesems van alle kanten. Als we terugwandelen naar de auto komen we langs een eenvoudig wit kerkje. Ook daar maken we nog wat foto’s. Dan is het tijd om de terugreis te aanvaarden. Via een mooie route rijden we naar El Tanque om daar in restaurant Monteverde samen te eten. In de namiddag rijden we weer terug naar Icod en keren alle wandelaars terug naar huis. We zijn zeer tevreden over deze afwisselende en gezellige wandeldag. En we hebben genoten van de amandelbloesems!


Wandelgroep Noord “De Vrolijke Stappers” op 30 januari naar Aguamansa.

 

De weersomstandigheden op donderdag 30 januari zijn: hoge temperaturen, weinig wind uit het ZO en calima. Dan kun je het beste boven in de bossen wandelen. Dat gaan we dan ook doen. We hebben daarnaast nog een speciaal doel, we willen bijzondere vogels zien die in een bepaald deel van de bossen in het Teidegebied te zien zijn. Het gaat om de Canarische blauwe vink.

We gaan dit keer per auto naar boven en volgen de weg naar Aguamansa. Daar drinken weer eerst een kopje koffie in een restaurant vlakbij de forellenkwekerij. We kunnen buiten zitten. Normaal is het hier koel en mistig, maar vandaag is het behaaglijk zonnig. Geen vest of jas nodig. Na de koffie stappen we weer in de auto en volgen de weg verder naar boven. We passeren de afslag naar La Caldera en komen ook langs de Margarita Piedra, een rotsformatie in de vorm van een grote margriet. Nog verder omhoog gaan we tot we bij het punt komen waar onze wandeling begint. We stoppen even voorbij het bord Ramon Caminero. Aan het begin van het bospad dat wij gaan belopen staan verschillende picknicktafels. Als we zijn uitgestapt zien en horen we gelijk een bonte specht die boven ons hoofd in een boom zit te kloppen. Een van onze wandelaars heeft wat havermoutvlokken meegenomen en strooit dat uit op een de tafels. En binnen korte tijd komen enkele blauwe vinken aangevlogen en doen zich tegoed aan de havermout. Ook de specht vliegt naar de tafel met voer. Niet te geloven, we worden door de vogels op onze wenken bediend! We maken natuurlijk wat foto’s.

Maar er moet ook nog gewandeld worden, dus beginnen we aan een wandeltocht over een sprookjesachtig bospad. We zitten op 1675 meter hoogte maar van kou is niets te merken. We bevinden ons in de naaldbomenzone. De zon schijnt tussen de hoge bomen naar beneden op ons neer, heerlijk. Bovendien is het hier heel stil en uitgestorven. Wat een verschil met de drukte lager in het Orotavadal! Het brede pad is goed te belopen en stijgt licht. Na ongeveer 3 km komen we bij een soort overdekte uitkijkhut met een grote tafel met banken. Daar houden we onze pauze en eten en drinken wat. We strooien opnieuw wat havermoutvlokken, maar deze keer laten de vogels zich niet zien. We horen ze wel.

Dan wandelen we heel comfortabel afdalend terug naar het beginpunt en daar treffen we opnieuw wat van de blauwe vinken aan. Deze dieren zijn slim en weten dat bij de picknicktafels altijd wel wat halen valt.

We rijden tenslotte terug naar de bewoonde wereld en eten samen bij restaurant Paso del Teide. Ook hier kunnen we buiten zitten. Het is er opvallend rustig. In de namiddag keren we terug naar huis na een schitterende wandeldag. Wat is Tenerife toch mooi!


Wandelgroep Noord “De Vrolijke Stappers”  Op 23 januari naar Buenavista Golf.

Op deze donderdag lopen we in een van de mooiste gebieden van Tenerife nl. in het uiterste NW, ook wel bekend als La Isla Baja. We gaan met de bus naar Buenavista del Norte en stappen uit bij het busstation, gelijk het eindpunt na een lange rit. In het dorpscentrum staat de koffiekiosk midden op het sfeervolle plein en we genieten eerst van een kopje koffie. Dan gaan we wandelen. Het is prima wandelweer, zonnig maar niet te warm. Vanuit het dorp lopen we richting de kust en slaan vlak voor de begraafplaats links af. Een smalle weg langs bananenplantages voert omlaag en dan ontvouwt zich een adembenemend uitzicht over het golfterrein en het omliggende Tenogebergte. We maken natuurlijk enkele foto’s. Dan wandelen we verder en volgen het pad rondom het golfterrein. Rechts naast en onder ons de woelige rotskust met veel heftige golven, prachtig! Het pad is erg mooi maar lastig te belopen vanwege de grote ongelijke stenen. Je moet steeds opletten waar je je voeten neerzet. Halverwege houden we een kleine rustpauze en zitten op een heuvel met uitzicht op de golven. We vervolgen onze wandeling en lopen verder naar de weg die uiteindelijk weer richting het dorp voert. Wel behoorlijk klimmen, want de weg loopt de hele tijd omhoog. Het is druk op het golfterrein, duidelijk een populaire sport. Vlakbij het dorp lopen we nog langs een super-de-luxe vijfsterren hotel en een mooi gerestaureerd wit kerkje. En dan gaan we door een klein park eerst omlaag en dan omhoog. We eindigen weer op het dorpsplein van Buenavista. Daar rusten we uit van onze mooie maar toch wel vermoeiende wandeling. We genieten op een terras van een hapje en drankje. Het smaakt ons prima. In de namiddag brengt de bus ons weer terug naar huis. Wat een fijne dag hadden we!


Wandelgroep Noord op 16 januari.

Vandaag wandelen we wat hoger in het Orotavadal. De bus brengt ons naar het dorpscentrum van La Perdoma, vroeger een kleine plaats maar inmiddels behoorlijk uitgegroeid. Bij de uitstaphalte bekijken we eerst de witte kerk van Rosario. Het is heel stil op het kerkplein. Dan zoeken we een cafetaria voor koffie. Daarna start onze wandeling. We lopen door het dorp richting het volgende dorp Cruz Santa. We lopen vrijwel steeds naar beneden en hebben rechts van ons prachtige vergezichten over het Orotavadal. Heel in de verte beneden ons zie je ook de kust. De wandelroute loopt voornamelijk langs de weg, maar er zijn goede trottoirs. De drukte van het verkeer valt hier boven mee. Bij Cruz Santa zien we het grote waterreservoir liggen, het is vrijwel vol. Belangrijk voor de watervoorziening voor mens, plant en dier. We zien ook veel grotere en kleinere wijngaarden hierboven. En overal bloeiende planten, prachtig met dit zonnige weer. Geleidelijk komen we lager en zien Realejo Alto al liggen. We zien een grote kudde geiten lopen beneden ons. We houden een korte pauze in Realejo Alto om iets te eten en drinken. Daarna wandelen we door de stad naar beneden en komen aan in Realejo Bajo. Onderweg rusten we nog even in een recreatiepark met prachtige palmbomen rondom. Dan gaan we richting La Longuera, een buitenwijk van Los Realejos, waar een deel onze wandelgroep woont en sluiten we deze mooie en zonnige wandeldag af.


Wandelgroep Noord op 2 januari

Het nieuwe jaar 2020 is nog maar net begonnen of de eerste wandeldag dient zich al aan. We gaan op donderdag 2 januari naar Los Silos, de kleine kustplaats in het Noorden. We komen met bus of auto tegen 11.00 uur aan en spreken af om eerst op het dorpsplein koffie te drinken. De leuke kiosk midden op het plein is jammer genoeg gesloten, maar we vinden vlakbij toch een gezellig cafe. Eerst bezichtigen we nog het mooie witte kerkje, van binnen vol religieuze kunst. Dan is het tijd om te gaan wandelen. We lopen het dorp uit en dan steeds naar beneden tot aan de kust. Er moet ook nog een sluiproute zijn, maar die vinden we niet. Bij de kust aangekomen rusten we even bij het skelet van de walvis dat hoog op palen overal bovenuit steekt. Ook kijken we vol bewondering naar een ander kunstwerk dat daar staat, een grote gekleurde vogel gemaakt van allerlei afval. Knap gedaan! Dan vervolgen we onze wandeling langs de kust richting La Caleta. Dit is een mooie vlakke wandelweg. We komen langs de oude suikerfabriek, nu opslagplaats voor bananen. Het is erg rustig onderweg en we genieten van de zee en de golven. In de zomer is het hier meestal veel drukker. In het dorpje La Caleta aangekomen zoeken we een eetgelegenheid. Veel restaurants zijn gesloten, maar we vinden er toch een die open is. We eten samen en daarna nemen we afscheid en gaat ieder weer naar huis. Het was weer een fijne dag met goed wandelweer!


Wandelgroep Noord op 26 december.

Omdat men hier geen 2e Kerstdag kent, besluiten we gewoon op donderdag 26 december te gaan wandelen. Startpunt is het busstation van Icod de los Vinos. Na een kopje koffie is het tijd om te gaan wandelen. Ons doel is San Marcos, de leuke kleine havenplaats aan de kust. De wandeling vanaf Icod voert langs een steile smalle weg naar beneden. Hier loop je temidden van uitgestrekte bananenplantages, typisch voor dit noordelijk deel van ons eiland.

We hebben prachtig warm weer en genieten van de omgeving. Dan ineens halverwege kom je iets bijzonders tegen. Zomaar uit het niets begint daar een fietspad. Jaren geleden keurig aangelegd met europees geld en nu vooral gebruikt als wandelpad, want je ziet er zelden iemand fietsen. We volgen het pad tot aan de grote weg, een kilometer of 4 misschien. Heerlijk in de schaduw en met een adembenemend uitzicht. Wonderlijk, dit fietspad.

Tot slot keren we terug naar de wandelweg die naar San Marcos leidt. In de diepte zie je het al liggen. Daar heeft Carlos van Restaurant Amarca een tafel voor ons gedekt. We kijken uit over zee en genieten van een eenvoudige maaltijd. We blijven nog lang natafelen en dan brengt de bus ons weer terug naar Icod. Het was een mooie en gezellige dag!


Wandelgroep Noord in Kerstsfeer op 19 december.

Op donderdag een week voor Kerst bezoeken we La Orotava. Vanaf het busstaon wandelen we naar de mooie oude binnenstad op zoek naar de “belens” dat zijn de kers"aferelen die overal te zien zijn. De grootste is te vinden op het raadhuisplein met levensgrote en levensechte figuren. Ook in winkels en restaurants staan kerststallen, allemaal in canarische stijl opgebouwd. Na de koffie wandelen we terug richting Puerto langs het mooie oude ezelspad de Camino El Cypres. Aangekomen in El Durazno eten we een eenvoudige maaltijd in een typisch canarisch restaurant. Aan het eind van de middag nemen we afscheid van elkaar en gaat ieder weer naar huis. We hadden een gezellige dag met prachtig zonnig weer