Er zijn altijd wel uitstapjes op Tenerife die de moeite waard zijn om te vermelden.

Zeker als ze niet algemeen bekend zijn.

Uitstapjes die uw beurs niet te veel belasten nemen we ook graag op.


Actuele tips: geen

Eerdere tips staan hieronder.


Exposición International  "Diversas Inspiraciones".

In het "Casa de la Cultura" te Los Realejos.

Op deze expositie stelt Marc Olbrechts een aantal van zijn schilderijen ten toon.

Van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 21:00 uur.

 

 

 

Deze expositie s volledig  "Corona proof".

Voorbeeld werk van Marc >>


Wijn excursie met proeverij en mojo workshop op 13 februari ´21 🍷🍷🍷

We bezoeken een typische wijnmakerij van het eiland in La Orotava, met een wandeling door de wijngaarden en kleine proeverij. Daarna rijden we naar de wijnhoofdstad van het eiland - Icod de los Vinos. In de Canarische tuin van het Malvasia-museum maken we Canarische Mojo's met aansluitend een proeverij van 5 vulkanische wijnen, waaronder de unieke aromatische Malvasia-wijn. We eten dan de zelfgemaakte mojos met "papas arrugadas".

De prijs per persoon is € 69.00

De prijs is inclusief  vervoer en:

Bezoek Wijngoed/veld
Wijnmakerij
Bodeja proeven

Malvasia Museum met wijnproeverij
Workshop Mojo's maken

Duitse / Engelse gidsdienst

Reserveren bij: Suzanne van Bommel 0034664661594 Bellen of WhatsApp!                           Email: suzanne@autos-mertens-app.es


Covid regels(25-01-´20)

In de bus kunnen alle plaatsen gebruikt worden, het dragen van een masker is verplicht. In de het restaurant, Maximaal 6 personen per tafel met een afstand van minimaal twee meter tussen aangrenzende tafels. Een maximum van 2 personen aan een bar. Ophaalservice voor eten en drinken en naar het toilet gaan met masker. roken is niet is toegestaan binnen en op het terras.  Als er rokers bij zijn, dan kunnen ze roken voor de deur aan de straat, met een afstand van min. 2M van anderen.


Een verrassing in Los Silos

Tijdens een zoektocht naar een gezellig en goed restaurant/bodega/guanchinche kwamen we uit in Los Silos bij Bodeguita de Gema. Op de diverse sites goed aanbevolen, dus het proberen waard, dachten we. Tot onze verbazing kenden we de eigenaar ook; een Nederlander! Op de dijk in Las Galletas heeft hij jaren als kok gewerkt. Bob runt nu deze gezellige bodega in Los Silos samen met de Canarische Gema.

Van deze ontdekking hebben we geen spijt gekregen en diverse malen hebben we er al gegeten en ook vrienden die wij meenamen waren enthousiast over het aanbod, de kwaliteit en de gastvrijheid.

Al pratend met Bob kwam van ons de vraag of hij voor de leden van de Holland Club iets speciaals zou kunnen doen. In deze buitengewone omstandigheden misschien een gekke vraag, maar Bob pakte dit op en kwam met een aantal voorstellen. Hieronder kunt u lezen wat dit inhoudt.

In de toekomst zit er meer in, b.v. een satémiddag, een bbq of een tapamiddag. Om dit aan te kunnen bieden zijn er meer deelnames nodig en dat is momenteel door de Coronamaatregelen niet mogelijk.

Wellicht is een bezoek aan deze leuke bodeguita een suggestie voor een dagje uit! Een mooie rit met een mooie beloning!

Op dit moment (begin januari 2021) is het alleen mogelijk om op het gezellige terras te zitten met max. 4 personen per tafel.  Laat u dit niet tegenhouden en te genieten van wat Bob en Gema aanbieden.

Het adres is: Ctra. General el Puertito, 10 in Los Silos. Geopend van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 18.00 uur. I.v.m. beperkte plaatsen graag reserveren: 675 288243.

Ellen & Ed Borkes 

Klik op een afbeelding om het hele menu te zien!


“Ando Tapeando”

De Gemeente Puerto de la Cruz heeft in deze donkere dagen voor Kerstmis een “lumineus” (!) idee gepubliceerd.

Er is door heel Puerto de la Cruz een “tapa-route” uitgezet waar 37 restaurants, cafés en bodegas aan meedoen. In de periode van 5 t/m 20 december krijgt u hier voor € 4 een tapa en een drankje. Bij iedere gelegenheid is de tapa weer anders.

Op de website www.andotapeando.es kunt u lezen welke restaurants hieraan deelnemen en welke fantastische tapas zij serveren.

Natuurlijk kunt u ook uw eigen tapa-route uitzetten. De folder die hier alles over verteld, staat op https://andotapeando.es/folleto/Folleto_Ando_Tapeando.pdf  (en hieronder)

Folleto Ando Tapeando
PDF – 1,8 MB 284 downloads

De expositie van Marc Olbrechts in het Centro Cultural van Los Cristianos is een virtuele expositie geworden.

De geëxposeerde doeken maken deel uit van 2 reeksen:

“Las Aventuras de T en La Isla T” en “Las Viñas de Las Islas”.

 T komt uit hetzelfde land dan Kuifje en Magritte en woont nu op een eiland

in de Atlantische Oceaan, het eiland T. Daar wordt ze goeie maatjes met de lokale bevolking,

"las mujeres Cabra”.

De tweede reeks gaat heel envoudig over de  Canarische wijn en wijnsoorten.

 


"Wijnproeverij en Guachinche VIP". 

Er kunnen 8 Personen mee in een kleine bus.


Op vrijdag 20 maart begint de toer rond 9.30 met verzamelen. Rond 10.00 uur gaat het richting Mirador San Pedro en Mirador El Lanche, een optie, en door naar Icod de los Viños, om de prachtige kerk of het Guanche Museum te bezoeken. Daarna naar een wijnmuseum, Casa de malvasia met wijnproeverij.
https://museomalvasia.com/

Proeven van drie wijnen met brood en 2 soorten Canarische Mojo - € 4,50 Proeven van vijf wijnen met brood en twee soorten Canarische Mojo - € 7,50

Vervolgens naar een finca tussen wijnvelden met "Guachinche" voor een typische Canarische maaltijd. We zullen er op eigen kosten lunchen. Het is een tour van een halve dag met chauffeur Jürgen voor € 35 p.p. exclusief de prijs voor het proeven.

Meer informate via  Suzanne van Bommel,   Tel.nr. WhatsApp : 0034 664 661 594 


Finca La Bonita in Las Galletas.

Manege en paardrijden voor Nederlandstaligen.

Je gaat naar de manege waar je je nieuwe, viervoetige vriend voor deze dag ontmoet. Je krijgt een paard die past bij je ervaring en vaardigheden. Dan is het, hop in het zadel, teugels in je handen en daar ga je.  In konvooi rij je klepperend over stoffige paden en intussen kijk je om je heen.

 

De finca is daarnaast een paarden opvang voor slecht behandelde en slecht verzorgde paarden.
De finca maakt onder andere ritten naar zee, geeft les aan beginners en maken ritten met de paardenkar .

De opbrengsten zijn om de kosten te dekken voor de verzorging van de paarden. Veearts, voer en andere uitgaven.

Gegevens staan op de facebook pagina van de Manege: