Nieuwsflits augustus 2022.


De website deteiding.nl bestaat nu 3 jaar en blijft groeien.

De website heeft nu al veel nuttige pagina´s met tienduizenden woorden verdeeld over tal van onderwerpen en wetenswaardigheden die met Tenerife te maken hebben.

Wij doen dat om met deteiding iedere liefhebber van dit eiland van goede en onafhankelijke informatie te voorzien. Daarom komen er vrijwel elke dag nieuwe artikelen, foto´s en andere aanvullingen bij.

In deze nieuwsflits laten we een aantal pagina´s zien die de afgelopen maand op de website zijn  geplaatst en die in een iets andere richting gaan dan wat u gewend bent. We hopen daarmee dat het komende jaar deteiding steeds verder groeit en steeds meer gebruikt wordt als een goede informatiebron voor alles wat met Tenerife te maken heeft.

We bedanken u voor het vertrouwen dat u, als lezer, de afgelopen 3 jaar in ons gesteld heeft.

Met vriendelijke groet, de redactie van deteiding.nl


Tot op heden concentreerde deteiding zich in hoofdzaak op het leven op Tenerife, We schreven over financiën, wonen, verkeer en persoonlijke noden. Die onderwerpen blijven belangrijk en daar zal dus blijvend aandacht worden besteed.

>> Toch veranderd er iets want de website gaat nu ook aandacht besteden aan de toeristische kanten van Tenerife. 

Daarvoor is er als eerste een reisgids toegevoegd waarin een begin is gemaakt met die toeristische informatie. Uiteraard is dat nog verre van af maar een begin is nu wel gemaakt. Onderstaand kunt u alvast wat voorproeven.


Om u en alle andere bezoekers van de site een overzicht te kunnen geven van alles wat er te doen is op Tenerife is er in een reisgids een indeling gemaakt in verschillende regio´s.

Bekijk ze allemaal.


De eerste regio gaat over het zonnige zuiden, het gebied op Tenerife waar de meeste bezoekers komen, de meeste stranden zijn en waar de mooiste hotels en appartementen gevestigd zijn aan brede lanen vol met tropische bomen.


De tweede regio is het gebied waar de grote steden zijn en de meeste mensen wonen. Dat gebied staat vol met monumenten zoals kerken kloosters, voorname huizen en prachtige pleinen.


Het groene noorden is het derde gebied, het deel van Tenerife waar de meeste pitoreske dorpjes en steden zijn en waar u vaak geen buitenlandse krant kunt kopen maar wel in de schaduw van een muziekpaviljoen van een kop koffie kunt genieten.


De vulkanen en het centrale berggebied, het vierde deel, zijn het verst verwijderd van de stranden en de oceaan. Het zijn de gebieden van de onbegrensde wandelmogelijkheden, de mooiste natuur, de meest onverwachte ontdekkingen en de verstilde dorpen.


Wel wat arbitrair is er een pagina waarop de twaalf beste bezienswaardigheden van Tenerife verzameld zijn. De samenstelling is niet ieders voorkeur maar hopelijk toch wel een goede selectie. Die pagina wordt verder uitgebreid en we staan open voor suggesties.


 De top 12 van meest interessante plaatsen waar u iets kunt doen is al net zo arbitrair maar is tot stand gekomen op basis van tientallen websites die hun top gebieden aangaven als de meest interessante plekken waar je iets te doen is.


Met de opname van deze pagina´s zal het menu van de deteiding.nl op enige termijn ook wat kleine wijzigingen ondergaan.Als u graag lid wilt worden of als u iemand kent die graag lid wil worden zien we uw aanmelding graag tegemoet.


Eerdere nieuwsberichten kunt u teruglezen op een aparte pagina van De Teiding.

Als u iemand kent die de nieuwsbrief graag wil ontvangen kunt u die hieronder opgeven.
Ook als uw partner de nieuwsbrief graag apart wil ontvangen.

Tot het volgende nieuwsbericht over Tenerife.