Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Granadilla de Abona?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Granadilla de Abona en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.

El Medano is ook een deel van de gemeente Granadilla. Maar vanwege de grote bekendheid ervan heeft het een eigen pagina op deze site.


Castillo de San Miguel.

Het heet een kasteel, maar heeft geen enkele historische of architectonische waarde. Het is zo´n tien jaar geleden gebouwd en is in gebruik als evenementenruimte en restaurant. Er middeleeuwse festivals gehouden met onder andere steekspelen te paard, riddergevechten en grote braspartijen naar middeleeuws voorbeeld. Dus wel een belevenis maar geen echte bezienswaardigheid. Het "kasteel" is van beton gemaakt en met een vulkanische steensoort uit Tenerife bekleed, een puimsteensoort die men witte canto noemt.


Cueva del Santo Hermano Pedro.

Deze grot is één van de belangrijkste bedevaartsoorden op de eilanden waar per jaar ruim 300.000 bezoekers komen. De grot werd door Petrus gebruikt als plek om te bidden of te schuilen tegen het kwaad. In de grot bevindt zich houten beeld van de heilige en heeft een gedeelte dat volledig is omgeven met votiefgaven van de gelovigen. De grot heeft ook een een deel van een rib van de heilige als relikwie, 


Mercado del agricultor de Granadilla

Bloemen, aardappelen, wortelen, mojo's, honing, gomeraskoekjes, zelfgemaakt gebak, sla, tomaten, koriander, verse Canarische kazen, dit zijn enkele van de producten die je in de 83 kramen vindt. Een grote verscheidenheid aan kwaliteitsproducten tegen geweldige prijzen. Rechtstreeks kopen bij de boer, zonder tussenpersonen. Het is geen probleem om wat foto´s te maken. Ze zijn er aan gewend.


Puerto de Los Abrigos

Puerto de los Abrigos is een kleine baai waar vissers-boten hun toevlucht zoeken.  Aan de zijkanten kunnen wat grotere boten terecht. Het plaatsje ligt vrij dicht bij het vliegveld maar heeft een authentieke charme  die je niet zoveel aantreft op Tenerife. Het dorp heeft leuke terrasjes, een kleine promenade en een paar restaurants waar het goed toeven is. Alles bij elkaar is het een pareltje op een onverwachte locatie.


Er komen steeds meer tips op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.