Lees de nieuwsflits van oktober; de ambassade komt naar Tenerife, vraag nu paspoort of ID-kaart aan. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in Callao Salvaje

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Callao Salvaje en Playa Paraiso?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Callao Salvaje en playa paraiso en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.


El Balito.

Waarschijnlijk is deze beziendwaardigheid alleen bij enkele duikers en vissers bekend. Het is een bescheiden industrieel monument maar wel een bijzondere. Een oud vissersdok met een kleine pier op twee niveaus. Het bestaat uit de ruine van een loods, een overdekte maar open werkplaats voor bootjes, een kraan om boten uit en in het water te plaatsen en iets landinwaarts een kleine vuurtoren. Het is een ideale plek voor duikers vanwege de prachtige onderwater natuur. Het ligt net ten noorden van Callao Salvaje.


Playa Ajabo

Dit is een vrij nieuw en rustig strand. Het is omgeven door tuinen en ligstoelen en parasols zijn te huur. Er zijn sanitaire voorzieningen en een kleedruimte. Dit rustige strand kent het grootste deel van het jaar een rustige zee.Als u zin heeft in een wandeling, vindt u een aantal bars en restaurants vlakbij het strand. Of u kunt gaan genieten van de omliggende rust- en recreatiegebieden die eveneens van recente datum zijn.


Playa Las Galgas.

Als een schelp die een beetje open staat om de parel te kunnen zien. Zo ligt Playa Las Galgas verscholen tussen de kliffen in Adeje aan het einde van de gelijknamige barranco. Met slechts 50 meter is het geen lang strand. het geeft geen voorzieningen zoals parasols en ligbedden maar met het zwarte lavazand, de palmbomen, de windstille zwemomstandigheden en de  prachtige omgeving is het strand een juweel voor iedereen die van rust houdt.


Playa El Pinque.

Het strand van playa El Pinque ligt in een kleine baai in het verlengde van het hard-rock hotel net naast de gebouwen van Playa Paraiso. Het is een strand met een rustige zee maar met veel kiezels en zwart vulkaanzand. Over het algemeen is het een rustig strand met maar weinig bezoekers.

Er zijn wandelpaden met trappen om de hoger gelegen wegen en de parkeergelegenheid te bereiken.