Lees de nieuwsbrief van oktober over nieuwtjes en foto´s van de bosbranden, over de koffie-ochtenden voor iedereen en overwinteren op Tenerife. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Vilaflor, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Vilaflor.

Villaflor is het hoogst gelegen dorp van Tenerife. Na een bochtige rit door de bossen ligt het plotseling voor je. Het dorp is vanuit het zuiden van Tenerife het laatste bewoonde gebied wat  je tegen komt bij een reis naar de Cañadas of de teide.

Foto selectie van Villaflor.


Hoog . hoger - hoogst.

Op 1400 meter hoogte was dit dorp een rustpunt voor de talrijke reizigers die over de Camino Real de Chasna op weg waren naar de Teide en graag even halt hielden voor de laatste etappe.  Ze konden er zelfs overnachten want in het dorp was een prima hotel met dezelfde naam als het dorp. Botanici, vulkanologen, biologen en andere wetenschappers bezochten maar wat graag de unieke omgeving van de Cañadas en de Teide.

Rust en ontspanning.

Het dorp en haar omgeving zijn een oase van rust waar het prettig vertoeven is. Een groot deel van de charmante huizen aan de kleine straatje ziet er prima uit. Als je op zoek bent naar een Canarisch landelijke sfeer, rust en ontspanning is een wandeling door dit dorp een genot.


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in Costa del Silencio bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt.

De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.

En, liever alleen horizontale foto´s.