Vilaflor, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Vilaflor de Chasna.

Villaflor is het hoogst gelegen dorp van Tenerife. Na een bochtige rit door de bossen ligt het plotseling voor je. Het dorp is vanuit het zuiden van Tenerife het laatste bewoonde gebied wat  je tegen komt bij een reis naar de Cañadas of de teide.

Foto selectie van Villaflor.


Fiestas en Feestdagen.

Villaflor kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Villaflor of in de directe omgeving zijn 5 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Villaflor↗


Hoog . hoger - hoogst.

Op 1400 meter hoogte was dit dorp een rustpunt voor de talrijke reizigers die over de Camino Real de Chasna op weg waren naar de Teide en graag even halt hielden voor de laatste etappe.  Ze konden er zelfs overnachten want in het dorp was een prima hotel met dezelfde naam als het dorp. Botanici, vulkanologen, biologen en andere wetenschappers bezochten maar wat graag de unieke omgeving van de Cañadas en de Teide.

Rust en ontspanning.

Het dorp en haar omgeving zijn een oase van rust waar het prettig vertoeven is. Een groot deel van de charmante huizen aan de kleine straatje ziet er prima uit. Als je op zoek bent naar een Canarisch landelijke sfeer, rust en ontspanning is een wandeling door dit dorp een genot.