Los Realejos, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Los Realejos.

Video van Los realejos.

Los Realejos heeft prachtige en niet zo bekende bijzondergheden. Denk aan de baranco bij de Rambla de Castro, het uitzichtpunt San Pedro, het Socorro-strand en aan de bijzondere kerk van de heilige apostel Santiago. 

Boven, foto selectie van Los Realejos.


Fiestas en Feestdagen.

Los Realejos kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Los Realejos of in de directe omgeving zijn 15 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Los Realejos↗


Beschermde natuur.

Los Realejos heeft   opmerkelijk veel natuurgebieden binnen haar gemeentegrenzen. Net iets minder dan het halve gebied valt binnen een beschermde zone. Daardoor heeft het ideale gebieden om de natuur te beleven of om er avontuurlijk op uit te gaan. De bekendste gebieden zijn; de Rambla de Castro, een met palmbomen bedekte baranco,  het Corona Forestal Natural Park met prachtige open bossen, de baranco de Ruiz met overweldigende bergen aan weerszijden en natuurlijk een deel van het  Het Teide National Park.