La Guancha, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en La Guancha.

Video van La Guancha

La Guancha is een kleine plaats die verschloen tegen de bergen in het Noorden van Tenerife ligt. Het bevat 4 kapellen van verschillende schoonheid, Santa Catalina, Santo Domingo, San Lucas en El Calvario.
De omgeving rond de recreatie zone El Pinalete is één van de fraaiste ontspanninge gebieden van Tenerife.

Foto selectie van La Guancha.


Fiestas en Feestdagen.

La Guancha kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In La Guancha of in de directe omgeving zijn 15 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij La Guancha↗


Voor de liefhebbers van natuur en wandelen is La Guancha een heel goed uitvalsoort omdat er in de omgeving talloze korte en lange tot zeer lange wandelingen mogelijk zijn naar bijna alle hoeken van het centrale berggebied van Tenerife. Het dorp bied een beperkte hoeveelheid aan logies accommodaties aan maar de lokale horeca in dit charmante stadje biedt meer dan voldoende mogelijkheden om er een heel plezierig verblijf te hebben.


De Virgen de la Esperanza ofwel Onze Lieve Vrouw van de Hoop is de patroonheilige van de gemeente La Guancha.