Actueel corona nieuws over de besmettingen Tenerife.

Elke dag leest u de veranderingen over actueel corona nieuws, de maatregelen van de overheid en het EU covid certificaat.

Veel actueel nieuws over de ontwikkelingen in Spanje en op Tenerife rond het corona virus staan in het Nederlands op de onderstaande links.

Lees hier de actuele maatregelen op Tenerife:

deteiding.nl


1 december. Het dragen van een mondkapje is nog niet overal afgeschaft.

In overeenstemming met de algemene verwachting zijn de beperkende maatregelen niet volledig afgeschaft.

Daarom dient , voorlopig tot en met de maand februari 2023, in de volgende situaties het mondkapje nog steeds gedragen te worden.

In ziekenhuizen, seniorencentra, bejaardenhuizen e.d.  moeten bezoekers en het personeel het altijd dragen. Patiënten dienen het buiten hun eigen kamer te dragen.

In medische centra´s zoals apotheken, fysiotherapeuten, huis- en tandartsen etc. dient iedereen die zich in die centra begeeft een mondkapje te dragen.

>>>>> In het openbaar vervoer zoals de tram, bus, transferbus en taxi. Bij en in de stations en het vliegveld is een monfkapje niet verplicht.

Op de veerboten en In vliegtuigen volgt u de aanwijzingen van het cabinepersoneel.


Oude berichten.


Vrijwel alle corona maatregelen op Tenerife zijn tot nader besluit opgeschort.

De enige maatregel die rest is het verplicht gebruik van mondkapjes in al het openbaar vervoer, bij een bezoek aan de apotheek en overal in de ziekenhuizen.


Spanje verplicht reizigers uit EU-landen en andere landen binnen de Schengenzone niet langer om bij aankomst in het land met een coronapas aan te tonen dat ze gevaccineerd zijn tegen, recent hersteld zijn van, of negatief getest zijn op corona.Eerder nieuws.

Na precies één maand zonder een wijziging in de maatregelen worden nu vrijwel alle maatregelen opgeschort. Tenerife blijft dus wel in code 3-rood verkeren. Deze constructie maakt het mogelijk om alle maatregelen direct weer in te voeren.

Daarmee zullen vanaf 26 maart alle maatregelen van de decreetwet 11/2021 niet langer van kracht zijn, d.w.z. de maatregelen die betrekking hebben op de capaciteit, de sluitingstijden en de beperking van het aantal personen dat bij elkaar mag samenzijn. Daarnaast is geen toestemming meer nodig voor massale evenementen en het organiseren van (volks) feesten. 

Buitenactiviteiten en vrijetijdsbesteding  zijn niet meer aan enige beperking onderhevig en mogen dus ook weer in de nacht plaatsvinden.

De bestaande adviezen om de overdracht van het virus te beperken zoals het gebruik van mondmaskers binnen, handen wassen en een goede ventilatie blijven bestaan.

Vanwege dat (dringende) advies kunt u nog overal de verplichting krijgen om uw handen te reinigen, of een mondmasker te dragen.

Deze opschorting stopt 30 april om 24.00.uur. Het is niet bekend wat er daarna gebeurd.


25 februari.

Code 4 geldt niet meer, Tenerife is weer in code 3 - rood - gekomen.

Daardoor gelden vanaf heden de onderstaande maatregelen.

1. Bij u thuis en in de horeca mogen nu 12 personen bij elkaar zitten.

2. De binnencapaciteit in de horeca wordt een beetje groter, in plaats van 50% wordt de maximale bezeting 75%.

    De buitencapaciteit gaat naar 100%, dus de maximale capaciteit mag weer benut worden.

3. Bij het sporten mogen 12 personen tegelijk aanwezig zijn.

4. In het openbaar vervoer is de maximale capaciteit op 100% terug gebracht.

5. In de ziekenhuizen hoeft bezoek niet meer door het personeel begeleid te worden.

6. In alle publiek toegangkelijke ruimtes dient u een masker te dragen.

7.  De horeca mag tot 04.00 uur in de nacht geopend zijn.

8. Openbaar vervoer op Tenerife. De maximale capaciteit in de bussen en trams is 100%. Eten, drinken, praten mag niet, ook niet via de mob. telefoon.

9. Als u iemand van buiten uw huishouden meeneemt in uw auto dienen alle inzittenden een masker te dragen.


17 februari.

Tenerife blijf in code 4, donkerrood maar er worden wel een aantal maatregelen verzacht.

1. Bij u thuis en in de horeca mogen nu 8 personen bij elkaar zitten.

2. De binnencapaciteit in de horeca wordt een beetje groter, in plaats van 40% wordt de maximale bezeting 50%.

    De buitencapaciteit blijft onveranderd 75% van het maximum.

3. Bij het sporten mogen 8 personen tegelijk aanwezig zijn.

4. In het openbaar vervoer is de maximale capaciteit op 100% terug gebracht.

Verder blijven alle bestaande regels die bij code 4 horen onverkort van kracht.


15 februari.  Er is een einde gekomen aan de coronapas-verplichting in de horeca.

Zonder vaccinatie-, herstel- of testbewijs te laten zien kan iedereen de binnenruimtes van bars, restaurants en nachthoreca betreden.


9 februari. Vanaf deze dag hoeft u op Tenerife in de buitenlucht nergens meer een masker te dragen.

Zodra u echter in een publiek toegankelijke binnenruimte komt moet u het mondmasker weer op doen.


1 februari. Europese regels voor het coronacertificaat vanaf 1 februari.

Als u gevaccineerd bent dan is uw Europees digitaal coronacertificaat 270 dagen (9 maanden) geldig, gerekend vanaf de tweede vaccinatie.


Na een derde vaccinatie is het certificaat vooralsnog onbeperkt geldig.
Als u hersteld bent van een besmetting met het coronavirus is het Europees digitaal coronacertificaat nog 180 dagen na afloop van die besmetting geldig.


8 januari. Er is een nieuwsbrief verzonden over de nieuwste maatregelen die per 10 december van toepassing zijn.

7 januari. Tenerife komt vanaf a.s. maandag in code 4 - donkerrood terecht. Informatie over de dan geldende maatregelen en beperkingen vind u bij: actuele maatregelen op Tenerife.

5 januari. Met minder dan 1% van de bevolking besmet is Garachico de veiligste plek op Tenerife als het om corona / covid gaat. Klik op de lijst met besmettingen per gemeente hieronder.

4 januari. Er is nu een lijst met besmettingen per gemeente op Tenerife.

1 januari.  Het klopt niet dat er 10 mensen aan één tafel mogen zitten. Thuis en in horeca gelegenheden mag u met niet meer dan 6 personen aan één tafel zitten.  Wat wel klopt is dat alleen op  24, 25, 31 december, 1 en 6 januari 10 mensen thuis aan één tafel mogen zitten. Dus ook dan niet in de horeca.


Indien uzelf hulp nodig heeft staan hier de gegevens van de ziekenhuizen en Nederlands-talige artsen.


Wilt u altijd op de hoogte blijven van het nieuws en meer over Tenerufe?


31 december. In de hoofdstad van Tenerife, Santa Cruz de Tenerife is nu 4% (1 op de 25) van de inwoners besmet. Op donderdag 30 dec. waren er 2,889 besmettingen op Tenerife.

30 december.  Er komt geen avondklok tijdens  oud en nieuw op Tenerife. Ook op 6 januari, drie koningen, komt er geen avondklok. Het hooggerechtshof, TSJC, heeft daarvoor geen toestemming gegeven.

28 december. Over 27 december zijn er op Tenerife  2,314  besmettingen gemeld. 54% daarvan betreft de omikron variant. Zo gaat het heel hard richting code 4 - donkerrood. De grenswaarde daarvoor is 3000 besmettingen per dag.

24 december. Spijtig genoeg moet u weer overal een mondkapje dragen behalve in de vrije natuur en als u in de buitenlucht sport.


21 december. Zoals eerder bij code rood wordt deze pagina vanaf nu weer frequent bijgewerkt.

18 december. De besmettingen met het corona virus lopen op. Tenerife is weer in code 3 rood - gekomen.

Daarbij zijn de volgende maatregelen van kracht:

1. Er mogen privé niet meer dan 6 personen bij elkaar aan tafel zitten of in een groep zijn.   Uitzondering: meer dan 6 personen uit één huishouden.

2. Horeca op Tenerife. Buiten maximaal 6 peronen aan één tafel tot 02.00 uur bij een maximale capaciteit van 75%  van het terras. Binnen mag de capaciteit tot 40% benut worden. Lopen op het terras moet vermeden worden. Dansen, karaoke, enz. is verboden, ook op de terrassen. Bar en buffet of zelfbediening moeten gesloten blijven. Er moet minimaal 2 meter tussen aangrenzende tafelstoelen of groepen tafels zijn.

3. Sport. In binnenruimtes mag slechts 33% van de capaciteit worden benut en er dient altijd een afstand tussen de deelnemers van minimaal 2 meter te blijven bestaan.  In buitenruimten mag 50% van de capaciteit worden benut en er dient eveneens een afstand tussen de deelnemers van minimaal 2 meter te blijven bestaan. U moet tijdens het sporten steeds een mondmasker dragen.

4. In alle publiek toegangkelijke ruimtes dient u een masker te dragen.

5.  Overal buiten uw eigen huis dient u een masker te dragen op alle momenten dat u geen 1.5 meter afstand van anderen meer kunt houden.

6..De horeca mag tot 02.00 uur in de nacht geopend zijn.

7. Ziekenhuiscentra en gezondheidscentra. Bezoeken zijn niet meer toegestaan tenzij het u uitdrukkelijk toegestaan is.

8. Openbaar vervoer op Tenerife. De maximale capaciteit in de bussen en trams is 100%. Eten, drinken, praten mag niet, ook niet via de mob. telefoon.

9. Als u iemand van buiten uw huishouden meeneemt in uw auto dienen alle inzittenden een masker te dragen.U kunt nu uw extra (3e) vaccinatie tegen covid-19 halen.

 

Als u op de Canarische Eilanden woont en 65 jaar of ouder bent, kunt u uw boosterdosis tegen covid-19 krijgen. Daarvoor belt u naar 012 922 470 012

Op diezelfde afspraak kunt u zich laten vaccineren tegen de griep.


Vraag on-line uw Covid certificaat aan.12 dec. Tenerife weer in code 2 geel - gekomen.

Daarbij zijn de volgende maatregelen van kracht:

1. Er mogen privé niet meer dan 8 personen bij elkaar aan tafel zitten of in een groep zijn.   Uitzondering: meer dan 8 personen uit één huishouden.

2. Horeca op Tenerife. Buiten maximaal 8 peronen aan één tafel tot 02.00 uur bij een maximale capaciteit van 100%  van het terras. Binnen mag de capaciteit tot 80% benut worden. Lopen op het terras moet vermeden worden. Dansen, karaoke, enz. is verboden, ook op de terrassen. Bar en buffet of zelfbediening moeten gesloten blijven.

3. Sport. In binnenruimtes zijn 8 personen per groep toegestaan, inclusief de oefenmeester.  In buitenruimten zijn alle sporten waarbij de afstand tussen personen van 2 meter niet   permanent aangehouden kan worden verboden behalve met 8 personen per groep toegestaan, inclusief de oefenmeester.

4. In alle publiek toegangkelijke ruimtes dient u een masker te dragen.

5.  Overal buiten uw eigen huis dient u een masker te dragen op alle momenten dat u geen 1.5 meter afstand van anderen meer kunt houden.

6..De horeca mag tot 02.00 uur in de nacht geopend zijn.

7. Ziekenhuiscentra en gezondheidscentra. De bezoeken zullen beperkt zijn en moeten worden begeleid door personeel van het centrum.

8. Openbaar vervoer op Tenerife. De maximale capaciteit in de bussen en trams is 50%. Eten, drinken, praten, ook niet via de mob. telefoon.

9. Als u iemand van buiten uw huishouden meeneemt in uw auto dienen alle inzittenden een masker te dragen.


7 oktober. Tenerife weer in code 1 - groen - gekomen.

Daarbij zijn de volgende maatregelen van kracht:

1. Er mogen privé niet meer dan 12 personen bij elkaar aan tafel zitten of in een groep zijn. Uitzondering: meer dan 12 personen uit één huishouden.

2. Horeca op Tenerife. Buiten maximaal 12 peronen aan één tafel tot 03.00 uur bij een maximale capaciteit van 100% van het terras. Binnen mag de capaciteit tot 75% benut worden. Lopen op het terras moet vermeden worden.
Dansen, karaoke, enz. is weer toegestaan maar dansen niet. Hetzelfde geldt voor terrassen.

2. Sport. In binnenruimtes zijn 12 personen per groep toegestaan, inclusief de oefenmeester. In buitenruimten zijn alle sporten waarbij de afstand tussen personen van 2 meter niet permanent aangehouden kan worden verboden behalve met 12 personen per groep toegestaan, inclusief de oefenmeester.

3. In alle publiek toegangkelijke ruimtes dient u een masker te dragen.

4. Overal buiten uw eigen huis dient u een masker te dragen op alle momenten dat u geen 1.5 meter afstand van anderen meer kunt houden.

6. Ziekenhuiscentra en gezondheidscentra. De bezoeken zullen beperkt zijn en moeten worden begeleid door personeel van het centrum.

7. Openbaar vervoer op Tenerife. De maximale capaciteit in de bussen en trams is 50%. In de taxis mogen nu alle plaatsen worden bezet. In de bus mag u niet hard praten, zingen, eten en telefonenren.

8. Als u iemand van buiten uw huishouden meeneemt in uw auto dienen alle inzittenden een masker te dragen.

9. Feesten, festivals en andere populaire evenementen mogen niet worden gehouden.


9 sept. Code 4 geldt niet meer, Tenerife is weer in code 3 - rood - gekomen.

Klik op de knop hieronder voor de uitleg.


De hoogste rechter op de Canarische eilanden heeft het de regering niet toegestaan om een avondklok in te stellen. Ook heeft de rechter alle maatregelen om het bezoek aan horeca gelegenheden te beperken dan wel te reguleren afgewezen.

Dat verklaart waarom onderstaande maatregelen niet erg verzwarend zijn in vergelijking met de code rood 3 zoals die tot voor kort gold. 


Covid - corona nieuws. De besmettingen op Tenerife lopen op en daarom geldt code rood, niveau 3, niet meer.

Op dit moment geldt code 4 voor Tenerife met bijna de meest beperkende covid - corona maatregelen.

In sommige situaties kan afgeweken worden van de code 4 maatregelen met het COVID-certificaat.

In restaurants en bars, wordt tot 24.00 uur een binnencapaciteit van 50% toegestaan maar alle personen boven de 18 jaar zullen dan het Covid-certificaat bij zich moeten hebben.  Bij sportactiviteiten binnen is een capaciteit van 33% toegestaan als allen het Covid-certificaat bij zich hebben.

Hoe u met een QR code gemakkelijk uw corona certificaat in Spanje kunt krijgen staat een paar onderwerpen lager hieronder .

De nu geldende covid / corona code 4 maatregelen voor Tenerife zijn:

 

1. Er is geen avondklok op Tenerife.

2. Er mogen privé niet meer dan 4 personen bij elkaar aan tafel zitten of in een groep zijn.   Uitzondering: meer dan 4 personen uit één huishouden.

3. Horeca op Tenerife. Mag alleen buiten maximaal 6 peronen aan één tafel tot 24.00 uur bij een maximale capaciteit van 50%  van het terras. Lopen op het terras moet vermeden worden. Gasten mogen niet binnen zitten. Dansen, karaoke, enz. is verboden, ook op de terrassen. Bar en buffet of zelfbediening moeten gesloten blijven.

4. Sport. In binnenruimtes is elke sport verboden. In buitenruimten zijn alle groepssporten verboden en alle individuele sporten waarbij de afstand tussen personen van 2 meter niet permanent aangehouden kan worden verboden.

5. Maatregelen openbaar vervoer op Tenerife. De maximale capaciteit in de bussen en trams is 50%.

6. Ziekenhuiscentra en gezondheidscentra. De bezoeken zullen beperkt zijn en moeten worden begeleid door personeel van het centrum.

7. Luchthavens zijn verboden te betreden met behalve om een ​​rechtvaardige reden.

8. Congressen, vergaderingen, vergaderingen of zakelijke bijeenkomsten of iets dergelijks: alleen elektronisch. 

9. De plaatsen voor recreatieve activiteiten van spellen en weddenschappen blijven gesloten. 

10. Overal waar een afstand van 1,5 meter tot een  ander niet meer mogelijk is dient u een masker te dragen.

11. Als u iemand van buiten uw huishouden meeneemt in uw auto dienen alle inzittenden een masker te dragen.

Advies; ontsmet en was uw handen vaak. Raak geen trapleuningen e.d. aan.


Voor België heeft heel Spanje (dus ook Tenerife) kleurcode rood gekregen.

Een schema van de vereisten voor het reizen van Tenerife terug naar België staat op de overzichtelijke manier op de afbeelding hiernaast.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.  >>>


Vanaf 26 juni 00.00 uur is op Tenerife code rood weer van kracht. Zie het 4e onderwerp hieronder voor alle maatregelen.  (Vanaf zaterdag 26 juni  enz.)


Geen verandering om vanaf Tenerife naar België te reizen.

  • Alle informatie staat overzichtelijk op 1 pagina.

Geen verandering om vanaf Tenerife naar Nederland te reizen.

  • U hoeft geen coronatest te laten zien.
  • U hoeft niet in quarantaine.

Simpel uw digitale EU covid certificaat aanvragen in Spanje.

De procedure om uw QR code voor uw vaccinatiecertificaat te ontvangen is heel eenvoudig geworden. Ga naar de site www.micertificadocovid.com, geef uw NIE of DNI nummer en uw telefoonnummer in.
U ontvang dan een SMS bericht met een code.
Als u de code ingeeft op de dezelfde website ontvangt u een scherm met uw vaccinatiecertificaat dat u vervolgens op kunt slaan of kunt afdrukken.

Let op:

Als uw telefoon nummer niet aan uw NIE od DNI gekoppeld is kunt u dit systeem niet gebruiken.

U moet dan alsnog naar het Centro de salud zoals iets verder onderstaand beschreven.


Vanaf zaterdag 26 juni geldt voor Tenerife weer code rood. Daarmee zijn onderstaande maatregelen weer van kracht.

Betekenis code rood:

1. De avond klok op Tenerife is niet meer van toepassing.

2. Er mogen zowel privé als daarbuiten niet meer dan 4 personen bij elkaar aan tafel zitten of in een groep zijn.   Uitzondering: meer dan 4 personen uit één huishouden.

3. Horeca op Tenerife. Mag alleen buiten maximaal 4 peronen aan één tafel tot 22.00 uur bij een maximale capaciteit van 50%  van de ruimte. Lopen op het terras moet vermeden  worden. Dansen, karaoke, enz. is verboden, ook op de terrassen. Bar en buffet of zelfbediening moeten gesloten blijven.

4. Sport. In binnenruimtes zijn 4 personen per groep toegestaan tot een maximum capaciteit van 33% inclusief de oefenmeester.

     In buitenruimten zijn alle sporten waarbij de afstand tussen personen van 2 meter niet permanent aangehouden kan worden verboden behalve met 4 personen       per groep  toegestaan, inclusief de oefenmeester.

5. Ziekenhuiscentra en gezondheidscentra. De bezoeken zullen beperkt zijn en moeten worden begeleid door personeel van het centrum.

8. Openbaar vervoer op Tenerife. De maximale capaciteit in de bussen en trams is 50%.

9. Overal waar een afstand van 1,5 meter tot een  ander niet meer mogelijk is dient u een masker te dragen.

    Maar altijd in alle openbaar vervoer en in  alle openbare gebouwen en winkels én  in de auto als er inzittenden niet op hetzelfde adres wonen,


Het digitale EU covid certificaat aanvragen in Spanje.

Er is een Spaanse website waar uw het digitale certificaat kunt aanvragen.

Scan daarvoor onderstaande code of klik op de knop hieronder.

Klik op die pagina op > Certificado Covid UE

Klik daarna (veel lager) op > servicio digital mi historia

(Veel lager) leest u > pulse aqui para acceder a su historia clinica a traves de la web.

Iets daaronder kunt u de app installeren.

Daarna klikt u op >  pulse aqui para acceder a su historia clinica a traves de la web.

Om op die pagina verder te kunnen heeft u echter een Clave nodig.

Dat is de digitale “Cl@ve” voor alle overheidsdiensten.

Om die "Cl@ve" online te krijgen kunt onderstaande pagina bezoeken.

Die aanvraag is echter niet zo eenvoudig maar met behoorlijk wat doorzettingsvermogen lukt het wel.

Als het niet lukt kunt u de Cl@ve aanvragen via uw locale vestiging van het Centro de Salud.

Als u de app al op uw telefoon heeft staan geven zij u een toegansnummer dat u later zelf moet veranderen I.v.m. uw privacy.

 

Zodra u de nummers heeft gaat u weer via de QR code of de “groene” knop naar de bovengenoemde website en geeft het nummer in dat u zojuist gekregen heeft.

Daarna is het digitale certificaat vrij snel op uw telefoon te zien.


Omdat het nieuws over de versoepeling van de inreisvoorwaarden door de Spaanse overheid bij veel mensen met reisplannen vragen oproept heeft de ambassade op 7 juni een update uitgegeven met alle relevante informatie over reizen naar Tenerife.

Scrol op die pagina van de ambassade even naar beneden tot "Update Spanje 7 juni 2021" en klik dan op "See more",


De nederlandse ambassadeur in Spanje heeft op 20 mei een uitgebreid artikel geschreven over het reisverkeer van en naar Spanje. 

Scrol op die pagina van de ambassade even naar beneden tot "Update Spanje 20 mei 2021" en klik dan op "See more",


De Canarische eilanden hebben nu een geel reisadvies van Tenerife naar Nederland.

Er geldt voor de Canarische eilanden een 'geel' reisadvies. Dat betekent dat u kunt reizen, maar dat er nog wel risico's zijn. Bij de reis naar Nederland hoeft u geen negatieve test te laten zien. Ook hoeft u bij aankomst in Nederland niet in quarantaine.

Naar België,

Bovenstaand geldt (nog) niet voor reizigers die naar België gaan. Voor hen bestaat de verplichting tot het invullen van het Passenger Location Form 48 uur voor thuiskomst.

Vanaf maandag 3 mei 2021 zijn de Canarische eilanden een oranje zone voor België, dus geen quarantaine of testverplichting (maar wordt wel aangeraden).

Maar, let op:

Voor reizigers náár de Canarische eilanden geldt een PCR-testverplichting. Dit geldt ook voor kinderen (vanaf 6 jaar). De test mag maximaal 72 uur voor aankomst zijn afgenomen.


Zonder seguridad social je toch laten vaccineren tegen Covid 19.

Wat is hiervoor nodig: 1 certificado de empadronamiento en je paspoort.

Ga hiermee naar het dichtst bijzijnde Centro de Salud en maak daar een afspraak voor vaccinatie.


Het stoplicht staat op geel. Daarmee zijn deze maatregelen van kracht.

1. Afgeschaft, de avond klok op Tenerife is nu niet meer van kracht.

2. Er mogen zowel privé als daarbuiten niet meer dan 6 personen bij elkaar aan tafel zitten of in een groep zijn.   Uitzondering: meer dan 6 personen uit één huishouden.

3. Horeca op Tenerife. Zowel binnen als buiten maximaal 6 peronen aan één tafel tot 23.00 uur.    Dansen, karaoke, enz. is verboden, ook op de terrassen.

4. Sport. In binnenruimtes zijn 6 personen per groep toegestaan, inclusief de oefenmeester.  In buitenruimten zijn alle sporten waarbij de afstand tussen personen van 2 meter niet

    permanent aangehouden kan worden verboden behalve met 6 personen per groep toegestaan, inclusief de oefenmeester.

5. Ziekenhuiscentra en gezondheidscentra. De bezoeken zullen beperkt zijn en moeten worden begeleid door personeel van het centrum.

8. Openbaar vervoer op Tenerife. De maximale capaciteit in de bussen en trams is 50%.

9. Overal buiten uw eigen huis dient u een masker te dragen.

10. Als u iemand van buiten uw huishouden meeneemt in uw auto dienen alle inzittenden een masket te dragen.

Advies; ontsmet en was uw handen vaak. Raak geen trapleuningen e.d. aan.

15 mei 2021.


Er is een pagina met alle informatie en adressen omtrent de PCR testen.


Oudere maatregelen, adressen en nuttige formulieren staan hieronder.


Het stoplicht staat op rood.

1. De avond klok op Tenerife is verder beperkt en geldt nu van 22.00 uur tot 06.00 uur.

2. Er mogen zowel privé als daarbuiten niet meer dan 4 personen bij elkaar aan tafel zitten of in een groep zijn.   Uitzondering: meer dan 4 personen uit één huishouden.

3. Horeca op Tenerife. Mag alleen buiten maximaal 4 peronen aan één tafel tot 22.00 uur bij een maximale capaciteit van 50%  van de ruimte. Lopen op het terras moet vermeden             worden. Dansen, karaoke, enz. is verboden, ook op de terrassen. Bar en buffet of zelfbediening moeten gesloten blijven.

4. Sport. In binnenruimtes zijn 4 personen per groep toegestaan tot een maximum capaciteit van 33% inclusief de oefenmeester.

     In buitenruimten zijn alle sporten waarbij de afstand tussen personen van 2 meter niet permanent aangehouden kan worden verboden behalve met 4 personen per groep toegestaan, inclusief de oefenmeester.

5. Ziekenhuiscentra en gezondheidscentra. De bezoeken zullen beperkt zijn en moeten worden begeleid door personeel van het centrum.

8. Openbaar vervoer op Tenerife. De maximale capaciteit in de bussen en trams is 50%.

9. Overal buiten uw eigen huis dient u een masker te dragen.

10. Als u iemand van buiten uw huishouden meeneemt in uw auto dienen alle inzittenden een masket te dragen.

Advies; ontsmet en was uw handen vaak. Raak geen trapleuningen e.d. aan.

 


Vanaf maandag 15 maart zijn er aanvullende maatregelen van kracht op Tenerife.

Vanaf maandag zijn er aanvullende maatregelen van kracht.  Daarmee zijn enkele eerdere beperkingen weer terug,

 

1. De avond klok op Tenerife is verder beperkt en geldt nu van 22.00 uur tot 06.00 uur.

2. Er mogen zowel privé als daarbuiten niet meer dan 4 personen bij elkaar aan tafel zitten of in een groep zijn.   Uitzondering: meer dan 4 personen uit één huishouden.

3. Horeca op Tenerife. Zowel binnen als buiten maximaal 4 peronen aan één tafel tot 22.00 uur bij een maximale capaciteit van 50%  van de ruimte. 

    Dansen, karaoke, enz. is verboden, ook op de terrassen.

4. Sport. In binnenruimtes zijn 4 personen per groep toegestaan, inclusief de oefenmeester.  In buitenruimten zijn alle sporten waarbij de afstand tussen personen van 2 meter niet

    permanent aangehouden kan worden verboden behalve met 4 personen per groep toegestaan, inclusief de oefenmeester.

5. Ziekenhuiscentra en gezondheidscentra. De bezoeken zullen beperkt zijn en moeten worden begeleid door personeel van het centrum.

8. Openbaar vervoer op Tenerife. De maximale capaciteit in de bussen en trams is 50%.

9. Overal buiten uw eigen huis dient u een masker te dragen.

10. Als u iemand van buiten uw huishouden meeneemt in uw auto dienen alle inzittenden een masket te dragen.

Advies; ontsmet en was uw handen vaak. Raak geen trapleuningen e.d. aan.

 


Tenerife gaat van geel naar groen.

Dit zijn de nieuwe maatregelen voor Tenerife die vanaf nu gelden.

Het stoplicht of de codering gaat van geel naar groen! Dus is er geen lockdown en dat betekent dat u van en naar het eiland mag reizen.

Voorbeeld groen, geel, rood. Klik voor een vergroting  >>

1. De avondklok op Tenerife is iets verruimd en geldt nu van 00.00 uur tot 06.00 uur.

>>>>> Tijdens de carnavalsdagen is er echter tot 21 februari een avondklok van 22u00 tot 06u00

2. Er mogen zowel privé als daarbuiten niet meer dan 6 personen bij elkaar aan tafel zitten of in een groep zijn.

     Uitzondering: meer dan 6 personen uit één    huishouden.

3. Horeca op Tenerife. Zowel binnen als buiten maximaal 6 peronen aan één tafel tot 00.00 uur.

     Ruimte gebruik buiten, maximum 100% buiten en 75% binnen. Dansen, karaoke, enz. is verboden, ook op de terrassen.

4. Sport. In binnenruimtes zijn 6 personen per groep toegestaan, inclusief de oefenmeester.  In buitenruimten zijn alle sporten met meer dan 6 personen

     verboden waarbij de afstand van 2 meter tussen de personen niet permanent aangehouden kan worden.

5. Ziekenhuiscentra en gezondheidscentra. De bezoeken zullen beperkt zijn en moeten worden begeleid door personeel van het centrum.

8. Openbaar vervoer op Tenerife. De maximale capaciteit in de bussen en trams is 50%.

9. Overal buiten uw eigen huis dient u een masker te dragen en 1.5 meter afstand tot anderen te bewaren.

10. Als u iemand van buiten uw huishouden meeneemt in uw auto dienen alle inzittenden een masket te dragen.

Advies; ontsmet en was uw handen vaak. Raak zo mogelijk geen knoppen, trapleuningen e.d. aan.

12 februari 2021.


💉✈️ Aena kent plaatsen toe voor Covid-19-testklinieken in vertrekhallen van vijf luchthavens op de Canarische Eilanden.

➡️ Het contract heeft een looptijd van 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging tot 31 december 2021

➡️ Concreet zullen de ruimtes worden geïnstalleerd op die luchthavens met meer internationaal of meer toeristisch verkeer: Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, Málaga-Costa del Sol, Alicante-Elche, Valencia, Sevilla, Bilbao, Palma de Mallorca , Ibiza, Menorca, Tenerife Zuid, Gran Canaria, Fuerteventura, César Manrique-Lanzarote en La Palma.


➡️ Het contract heeft een looptijd van 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging tot 31 december 2021

➡️ Concreet zullen de ruimtes worden geïnstalleerd op die luchthavens met meer internationaal of meer toeristisch verkeer: Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, Málaga-Costa del Sol, Alicante-Elche, Valencia, Sevilla, Bilbao, Palma de Mallorca , Ibiza, Menorca, Tenerife Zuid, Gran Canaria, Fuerteventura, César Manrique-Lanzarote en La Palma.

‼️ BELANGRIJK: De mogelijkheid om op corona getest te worden geldt alleen voor uit Spanje VERTREKKENDE reizigers en wordt gedaan in de vertrekhal. Aankomende reizigers kunnen GEEN gebruik maken van deze speciale service.

➡️ Bij deze vliegvelden zullen de volgende tests uitgevoerd kunnen worden: PCR-test (RT-PCR van COVID 19. Neus- en keelholte-exsudaat), snelle antilichaamtests, snelle antigeendetectietests, serologische antilichaam ELISA tests (ELISA, CLIA, ECLIA) en klinische analyses. 

➡️ In alle gevallen moeten de geautoriseerde diagnostische tests voldoen aan de huidige gezondheidsvoorschriften en zijn goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid.

➡️ In het geval dat iemand positief wordt getest, wordt deze persoon meteen geïsoleerd, worden de regionale gezondheidsinstellingen ingeschakeld en wordt het corona-protocol gestart.--


De overheid heeft nieuwe maatregelen voor Tenerife ingevoerd die vanaf nu gelden.

Het stoplicht of de   codering gaat van rood naar geel! Dus is er geen lockdown meer en dat betekent dat u weer van en naar het eiland mag reizen.

1. De avond klok op Tenerife is iets verruimd en geldt nu van 23.00 uur tot 06.00 uur.

2. Er mogen zowel privé als daarbuiten niet meer dan 6 personen bij elkaar aan tafel zitten of in een groep zijn.   Uitzondering: meer dan 4 personen uit één huishouden.

3. Horeca op Tenerife. Zowel binnen als buiten maximaal 6 peronen aan één tafel tot 23.00 uur.    Dansen, karaoke, enz. is verboden, ook op de terrassen.

4. Sport. In binnenruimtes zijn 6 personen per groep toegestaan, inclusief de oefenmeester.  In buitenruimten zijn alle sporten waarbij de afstand tussen personen van 2 meter niet

    permanent aangehouden kan worden verboden behalve met 6 personen per groep toegestaan, inclusief de oefenmeester.

5. Ziekenhuiscentra en gezondheidscentra. De bezoeken zullen beperkt zijn en moeten worden begeleid door personeel van het centrum.

8. Openbaar vervoer op Tenerife. De maximale capaciteit in de bussen en trams is 50%.

9. Overal buiten uw eigen huis dient u een masker te dragen.

10. Als u iemand van buiten uw huishouden meeneemt in uw auto dienen alle inzittenden een masket te dragen.

Advies; ontsmet en was uw handen vaak. Raak geen trapleuningen e.d. aan.

24 januari 2021.


De overheid heeft nieuwe maatregelen ingevoerd voor een periode van 14 dagen.

De volgende maatregelen zijn vanaf 18 december 24.00 uur van kracht.

1 Een avondklok van 22.00 uur tot 06.00 uur behalve op kerst- en oudejaarsavond, tot 00.30 uur;
2 Een beperking tot 33% can de capaciteit in winkelcentra.
3 Een beperking tot 50% van de capacitiet van parkeergarages.
4 Sluiting van de binnenruimtes in de horeca.
Dit geldt niet voor gezondheidscentra, bedrijven en logies complexen voorzover het om het gebruik door gasten gaat en de bezetting niet boven de 33% komt. Buffet, zelfbediening en bar zijn verboden.

Actueel corona nieuws Tenerife

 

5 Beperking tot 4 personen per tafel met 50% van de terrascapaciteit en tenminste 2 meter ruimte tussen de stoelen met een andere tafel. 

6 dansen, zingen (karaoke) e.d. zijn in alle gavallen verboden
7 Buffet, zelfbediening en bar zijn verboden, er mag slechts de helft van de capaciteit benut worden.
8 Bepreking tot 6 aanwezigen uit maximaal 2 gezinnen bij kerst- en nieuwjaars maaltijden 24, 25 en 31 december en op 1 januari 2021.

9 Er is een verbod op reizen naar Tenerife van kracht.
U mag echter wel naar het eiland reizen als u naar uw eigen huis terug gaat. U moet dan wel een PCR-test kunnen voorleggen.

10 Massa evenementen zijn verboden.
11 Alle gelegenheden voor kansspelen mogen niet open zijn.
12 Bezoek aan verzorgings en ziekenhuizen zijn verboden behalve voor zeer ernstige gevallen.
13 Er is een verplichting om vanuit huis te werken behalve als uw fysieke aanwezigheid vereist is.

14 Sporten in sporthallen is verboden. Buiten mag u wel sporten als u dat alleen doet en 2 meter afstand bewaard tot anderen. Dat mag zonder mondmasker. Sporten in groepen is verboden.


Na 11 uur in de avond mag u niet meer de straat op én er mogen niet meer dan 4 personen aan één tafel.

De regering van Tenerife heeft een nieuw pakket van beperkende maatregelen opgesteld waardoor u slechts met 4 personen aan één tafel mag zitten. Dit geldt ook voor  bij u thuis en in restaurants en bars. Ook mag u niets meer aan de toog drinken in horeca gelegenheden.

Tussen  11 uur ´s-avond en 6 uur in de morgen mag u ook niet meer op straat zijn en tot slot wordt alle amateur sport beoefening niet meer toegestaan.


Het vaccin tegen corona op Tenerife.

In Tenerife is men druk doende om de verstrekking van het vaccin tegen corona te organiseren. De  bevolkingsgroepen die het vaccin het eerst zullen krijgen zijn hetzelfde  als die voorgesteld zijn door de regering van Spanje. Er is daarbij voorrang voor gezondheidspersoneel en mensen die ouder zijn dan 64 jaar. Op dit moment worden de Logistieke mogelijkheden en beperkingen onderzocht om de distributie zo geleidelijk mogelijk te laten verlopen.


Negatieve PCR-test is nu voor alle reizigers naar Spanje verplicht.

Voor alle reizigers naar Spanje, geldt dat zij in het bezit moeten zijn van een negatieve PCR-test. Deze coronatest mag maximaal 72 uur oud zijn en moet in het Engels zijn. Je online registratie en PCR-test worden gecontroleerd bij de check-in balie. Daarom is het niet mogelijk om online in te checken voor vluchten naar Spanje.       (Deze verplicgting gaat a.s. maandag, 23 november in.)


Verspreiding van het corona virus in een lichaamscel gefilmd.

Maar ook hoe interferon dat voorkomt.


Aanvullende regels voor Tenerife.

De aanvullende regels bepalen dat de woning alleen verlaten mag worden als het echt nodig is en om zoveel mogelijk niet in besloten ruimtes te komen.

Houdt buiten overal 2 meter afstand van anderen  die u niet kent.

Bars en reatauranrs moeten om 23.00 uur sluiten en de binnen capaciteit mag maar voor 30% benut worden. De de buiten capaciteit voor 50%.

Aan de bar zittende personen moeten 2 meter van elkaar gescheiden blijven, Aan één tafel mogen slechts 6 personen plaatsnemen en de tafels moeten 2 meter van elkaar gescheiden blijven.

Het rook verbod geldt nu ook voor terrassen. Parken, recreatiezones zijn gesloten.

 

Alle andere maatregelen blijven van kracht.


Er is nu een verplichte corona-test op de Canarische Eilanden voor inkomende reizigers.

 

Afgelopen donderdag 29 oktober heeft de regionale overheid van de Canarische Eilanden een wetsbesluit goedgekeurd waardoor het voor toeristen verplicht wordt een bewijs te laten zien dat de niet ‘besmet’ zijn met het coronavirus.

Vakantiegangers moeten een document overleggen waaruit blijkt dat zij tot 72 uur voor aankomst op de eilanden negatief zijn getest op Covid-19.

Dit geldt voor alle Spaanse en buitenlandse toeristen van 6 jaar en ouder.

Zonder die negatieve test mag en kan men op de eilanden geweigerd worden in de toeristische accommodaties zoals hotels, appartementen en vakantiewoningen.

Informeer uzelf volledig en lees het document hiernaast.


Stoplicht! Stand per 18 oktober.

Sinds 26 september zijn op de Canarische Eilanden maatregelen genomen om de verdere toename van de aantal besmettingen met het Coronavirus af te remmen. Men geeft dit aan met de term Sémaforo oftewel waarschuwingsstoplichten. 

DIt heeft echter niets te maken met het toerisme en het wel of niet reizen. 

Als er op een van de Eilanden een gemeente is waar bij meer dan 100 gevallen per 100.000 inwoners in de voorgaande zeven dagen besmettingen zijn vastgesteld, krijgt het eiland de code stoplicht Rood. 

Op Tenerife is dat Santa Cruz met ruim 120 besmette personen per 100.000 inwoners.

De volgende maatregelen zijn daarom genomen: 

1. Massa-evenementen worden beperkt tot 10 personen. 

2. Het ministerie van Volksgezondheid kan wijzigingen aanbrengen in de capaciteit die is toegestaan ​​voor de verschillende activiteiten, afhankelijk van de risico-situatie.

3. In alle horeca-gelegenheden geldt een sluitingstijd van uiterlijk 00:00 uur; na 23:00 uur mogen er geen nieuwe klanten worden toegelaten. 

4. Privé dagverblijven zijn gesloten. 

De maatregelen voor Tenerife gelden tot 10 oktober. Bij daling van de cijfers springt het stoplicht op groen, maar verbeteren de cijfers niet, dan blijft het stoplicht op rood staan. 

Globaal gezien doen de Canarische eilanden in zijn totaliteit het niet slecht en zijn zij erin geslaagd om de besmettingen in de afgelopen zeven dagen te laten dalen tot 53 personen per 100.000 mensen, vergeleken met 67 vorige week.


Nieuwe leefregels op de Canarische eilanden en de nu vereiste vluchtdocumenten die u op deze pagina kunt downloaden.


4-september  Wat betekenen de kleurcodes in Nederland en België?

Nederland:

  • Rood: advies om niet te reizen, geen reisverbod. Door ernstige veiligheidsrisico's kan voor reizigers een levensbedreigende situatie ontstaan. Reizigers die toch uit deze zones terugkomen, krijgen de verplichting om 10 dagen in quarantaine te gaan.
  • Oranje: alleen noodzakelijke reizen. In deze landen is het dagelijks leven ontwricht. Er geldt mogelijk een inreisverbod. Reizigers die toch uit deze zones terugkomen, krijgen het dringende advies 10 dagen in quarantaine te gaan.
  • Geel: let op, veiligheidsrisico's. In verband met corona hebben deze landen maatregelen getroffen die beperkte invloed hebben op het dagelijks leven.
  • Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico's. In dit land of gebied zijn op dit moment geen coronamaatregelen die van invloed zijn op je reis of verblijf.

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken

België:

  • Rood: een formeel reisverbod voor alle toeristische of "niet-noodzakelijke" reizen. Reizigers die toch uit deze zones terugkeren worden behandeld als 'hoogrisico-contacten'. Dit betekent dat ze verplicht getest moeten worden en in quarantaine of zelfisolatie moeten gaan.
  • Oranje: geen reisverbod. Reizigers uit oranje zones, worden gevraagd zich te laten testen en in quarantaine te gaan.
  • Groen: geen reisbeperkingen. Het blijft belangrijk het reisadvies te lezen vóór u naar uw bestemming vertrekt.

 

 

   Bron: FOD Volksgezondheid

Deze samenvatting is ontleend aan de berichtgeving van RTL4. 


4 september, België: code rood voor heel Spanje – Tenerife blijft op code oranje –

Vanaf vanmiddag 16u is heel Spanje – Tenerife uitgezonderd – verboden terrein voor Belgen. Buitenlandse Zaken verbiedt niet-essentiële reizen naar het land, en terugkeerders moeten een coronatest ondergaan en twee weken in quarantaine. 


24 augustus, Nederland: code oranje voor heel Spanje.

Vandaag om 24.00 uur is  een nieuw reisadvies voor Spanje van kracht. Ga alleen voor noodzakelijke reizen. Er geldt het dringende advies 10 dagen in quarantaine te gaan.


24 augutus, uitleg over de COVID-19 tracking app op de Canarische Eilanden.

Deze speciale corona app wordt ingezet om positief op COVID-19 geteste personen te volgen en de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Met de corona-volg-app Radar COVID wordt de gebruiker anoniem gewaarschuwd voor het mogelijke contact dat deze de afgelopen 14 dagen heeft gehad met een persoon die is geïnfecteerd.

De app is gebaseerd op de code van Apple en Google en werkt via bluetooth. Zoals met de meeste apps moeten de smartphone gebruikers zelf de app downloaden, alle waarschuwingen accepteren en installeren op hun telefoons. Radar COVID garandeert veiligheid en privacy en is 100% anoniem. Daarom vraagt men in de app niet naar een naam, telefoonnummer of e-mailadres.

Deze speciale corona app wordt ingezet om positief op COVID-19 geteste personen te volgen en de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Dit gebeurt door als je positief test, je dit stapsgewijs doorloopt in de app. Dan krijg je een code en die code vul je in en dan wordt iedereen die ook de app heeft gedownload en in je directe omgeving heeft bevonden, de afgelopen 14 dagen, gewaarschuwd en kun je je laten testen om te kijken of je positief wordt gevonden. Je wordt dus anoniem gewaarschuwd voor het mogelijke contact dat er is geweest met een persoon die is geïnfecteerd.


23-08  De mobiele tracking-app voor Covid is nu in gebruik op de Canarische Eilanden.

De Canarische overheid heeft aangegeven dat de app nu actief is op de Canarische Eilanden. De regering zegt dat de app  geïntegreerd met de Canarische gezondheidsdienst en met de systemen die zijn ingevoerd om de pandemie te beheersen.

Iedereen die het wil downloaden, hoeft alleen maar deze links over te nemen:

Android 👉 n9.cl/olzo

IOS 👉 apple.co/3fRQz0I


21 augustus

Er zijn aanvullende regels voor het nachtleven op de Canarische eilanden bij gekomen.

Klik op het vierkantje met het pijltje om het bericht te lezen.


20 augustus De nieuwe NL ambassadeur stelt zich aan u voor.  Leuk om die kennismaking even te lezen.


14 augustus

Recent zijn er op de eilanden extra regels van kracht die eerdere regels vervangen of aanvullen.

Dus ook de onderstaande regels van 22 juni blijven gelden.

Klik op het vierkantje met het pijltje om het bericht te lezen.


22 juni  Nieuwe regels, de oude vervallen.

Vanaf nu zijn voor onbepaalde tijd nieuwe regels van kracht op de Canarische eilanden.
Lees ze door te klikken op het document hiernaast of download het formulier helemaal rechts.

Klik op het vierkantje met het pijltje om het bericht te lezen.


Voor alle vluchten naar Spanje is (naast de ondergenoemde formulieren) nog een aparte QR code nodig. Die kunt u aanvragen via de link van Spain Travel Health

In het laatste besluit van de Spaanse Overheid (BOE-A-2020-6927) zijn nieuwe maatregelen gepubliceerd om de Canarische Eilanden veilig te houden voor het COVID-19-virus door inreisverkeer.

De maatregelen zijn getroffen om vroegtijdige indentificatie van virusgevallen vast te stellen en om de nodige bestrijdingsmaatregelen te kunnen nemen, teneinde verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Op alle plaatsen waar personen Spanje binnenkomen, worden gezondheidscontroles uitgevoerd. Het gaat hierbij om:

a. het nemen van de temperatuur; deze wordt gemeten met contactloze thermometers of warmtebeeldcamera’s. Als grens wordt 37,5 ºC gehanteerd. Ook wordt er een visuele controle uitgevoerd. Mocht er twijfel zijn over de gezondheidstoestand van de passagier, dan volgt een tweede temperatuurmeting en een onderzoek door een arts. Indien uit de controle door de arts mocht blijken dat een passagier kan lijden aan COVID-19 of een andere overdraagbare ziekte, dan treedt er een protocol in werking (verwijzing naar een gezondheidsinstelling).

b. een gezondheidsverklaring

Het invullen van de gezondheidsverklaring moet vóór aankomst in Spanje worden ingevuld en is te downloaden op de SPTH-website (hierboven aangegeven). Zodra het formulier is ingevuld, krijgt de passagier een QR-code die bij aankomst in Spanje moet worden getoond.

Touroperators en reisbureaus, lucht- en ferrymaatschappijen (en anderen) die vluchten, zeereizen of gecombineerde tickets verkopen, moeten de passagiers aan het begin van hun reis naar Spanje informeren over de verplichte maatregelen en de in te vullen formulier. Bovendien dienen zij het formulier te verstrekken aan passagiers die niet in staat zijn geweest om het elektronisch in te vullen.

Er is een overgangsperiode ingesteld tot 31 juli 2020 voor gebruik van het papieren document.


ITV gemist?

Als u door de overheidsmaatregelen uw keuring voor de ITV heeft gemist zijn er nieuwe uiterste data bekend. Download hier de nieuwe data maar controleer het voor de zekerheid ook bij uw ITV station 

Itv
PDF – 50,0 KB 786 downloads

Alle vliegtuig passagiers moeten een gezondheidsverklaring en veelal een "public health passenger locator" PLC meenemen.

Gezondheidsverklaring
PDF – 99,8 KB 961 downloads

In tegenstelling tot wat sommigen denken, hoeft u zo’n gezondheidsverklaring niet bij uw huisarts aan te vragen of bij iemand anders. U  kunt het formulier gewoon downloaden, uitprinten en zelf naar waarheid invullen. Vervolgens neemt u het mee naar de luchthaven. Dat is alles.

Vergeet ook niet om een mondkapje mee te nemen. Het dragen is vanaf maandag verplicht bij de check-in, de security checks en het boarden. Bij vrijwel alle maatschappijen moeten passagiers er ook eentje in het vliegtuig dragen. Sommige maatschappijen delen ze gratis uit, maar de meeste niet.

 

Bron: Luchtvaartnieuws

Voor een aantal landen maar zeker voor een (terug) reis naar Spanje moet u voorafgaande aan de reis een formulier (public health passenger locator) in te vullen. Hierin geeft u  aan gezond te zijn. Het moet door iedere passagier van een vliegtuig worden ingevuld om te kunnen nagaan wie het land is binnengekomen en waar deze verblijft.

PLC
PDF – 148,5 KB 844 downloads

Er zijn hoge boetes bij niet naleving van deze regels.


De dienst voor de Volksgezondheid in Spanje verzoekt mensen dringend om op de juiste manier met de hulpdiensten om te gaan.

Het telefoonnummer 900.112.061 is door het ministerie van Volksgezondheid aangewezen voor het melden van het Coronavirus . 

Dit nummer is voor hulp aan iedereen die symptomen heeft (zoals hoesten, koorts, hoofdpijn, etc.) en die in contact is geweest met mensen uit een hoog risico gebied, zoals Madrid,

Baskenland en Italië.  

Aan de telefoon zal worden beoordeeld wat u moet doen en of u getest gaat worden. Het alarmnummer 112 is alleen voor noodgevallen.


Het is belangrijk om elkaar op de hoogte te houden van eventuele symptomen van het virus.

 

Zie voor het onderkennen van een symptoom de publicatie die hierover op deze pagina staat.Meldt uw bevindingen aan de redactie; blijf gezond en pas goed op elkaar!


Over nieuwe ontwikkelingen en wijzigingen zullen we u hier verdere informatie geven, over Tenerife en algemeen.


Op nevenstaande kaart worden de ontwikkelingen van de besmettingen bijgehouden. De gegevens op de kaart worden regelmatig ververst.


Als u even niet weet wat u de hele dag moet doen dan staan ruim 70 prachtige videos over Tenerife op De Teiding.

pagina: corona nieuws

deteiding.nl