Advies, verslag en foto pagina van wandelingen op Tenerife.


Als u op Tenerife gaat wandelen heeft de Guardia Civil een dringend advies voor u over hetgeen u mee zou moeten nemen tijdens uw wandeling.

Voldoende water,
Wat te eten,
Een opgeladen mobiele telefoon mét gps,
Indien mogelijk een landkaart
Een kompas (alhoewel ons dit meer voor het vaste land bedoeld lijkt),
Een fluitje zodat u zich hoorbaar kunt maken.
Zonnebrandcrème en lippencrème
Een zakje voor het afval
En natuurlijk geschikte kledij en schoeisel

Tot slot is het handig om uw identificatie en verzekerings pasjes mee te nemen. (redactie).Plaats hier uw wandelverslag als u die niet met één van de wandelgroepen hebt gelopen.


Wandeling Ravelo.

Donderdag 4 maart 2021.
Terwijl de Kuieraars onder leiding van Alwin een uitstapje maakten van Silencio richting Los Abrigos om een pannenkoek te eten en na terugkomst in Silencio, na 13,5 km ofte 19.000stappen waarvoor 4x proficiat en hiphiphoera, de benen onder tafel bij de Chibanees te steken, reed ik naar het noorden voor een "werkwandeling. (zouden de Kuieraars ook een fruitmomentje en een broodmomentje gehouden hebben?)
De afspraak met Frens en Letta voor de koffie was in La Baranda, El Sauzal, waarna we gezamelijk naar het vertrekpunt van onze wandeling reden.
Een wandeling door de bossen zoals ze die enkel in het noorden hebben met de eerste 2,5 km een gestage klim waarbij we het toch een beetje warm van krijgen. Langs brede, soms modderige paden met hier en daar werkzaamheden om de ondergroei te bevorderen en het zonlicht terug door te laten, wat met momenten welkom is zowel voor het uitzicht als voor de temperatuur.
Na 9 km aan een gemiddelde van 5,2km/u stonden we terug bij de auto.

De gewoonten en gebruiken in het noorden zijn quasi dezelfde als in het zuiden en dus werd er richting restaurant gereden, de Amistad in Ravelo-El Sauzal. Bij een prachtig uitzicht werd een heerlijke maaltijd verorberd.
De koffie hadden we bij Letta en Frens thuis en daar kwam het "werk" gedeelte, dat er voornamelijk uit bestond mij proberen uit te leggen hoe ik het gemakkelijkste een verslag met foto's naar DeTeiding kan sturen.
Dit zou het resultaat moeten zijn.
Het was al donker toen ik huiswaarts reed maar dankzij Google (mijn vriend) Maps was het zelf voor mij geen probleem om goed thuis te raken na een fijne dag.
MVG,
Frederic


Wandeling Parque National del Teide.


Wandeling Santiago del Teide.


Wandeling Barranco de Ruiz.


Amandel bloesem wandeling.