Lees de nieuwsflits van september over boodschappen doen op Tenerife en hoe een bankrekening te openen zonder NIE of DNI Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Wilt u alles weten over het wonen en uw financiën op Tenerife?

Lees over wonen, kopen / huren, verzekeren, belastingen, financiën, verhuizen, elektriciteit, telefoon of vestigen en verhuizen naar Tenerife.


Als u besluit of besloten heeft om geheel of gedeeltelijk naar Tenerife te verhuizen zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Dat loopt niet altijd zoals u verwacht. Een aantal onderwerpen komen hier aan de orde.

Bij huis kopen of huren komt ook de makelaar, de contracten, de aannemer en de advocaat aan de orde, bij belastingen op Tenerife staat ook het één en ander over het verschil tussen resident en niet resident en bij vestiging op Tenerife gaat het ook over al het papierwerk dat daarbij aan de orde komt.

Naast deze onderwerpen kunt u ook veel baat hebben bij de namen en gegevens van hulp- en verzorgings instellingen op het moment dat u dat nodig heeft. Dan  kan het gaan over noodhulp en artsen maar ook over legitimatiebewijzen, verloren voorwerpen, verkeersregels en criminaliteit.