Nieuwsflits mei 2023.


Blauwe vlaggen op Tenerife.

In mei zijn de blauwe vlaggen voor de beste stranden en natuurlijke zwembaden weer bekend gemaakt. Lees welke het zijn.

Het is nu niet zo druk op Tenerife, de maanden mei en juni omvatten de rustigste periode van het eerste half jaar. Dat is goed te merken op de wegen maar ook het aantal hotels dat tussendoor kort aan het verbouwen is geeft iets van die rustige periode aan. Het aantal wandelaars in de prachtige bossen en natuurgebieden van het eiland zijn in deze lente periode van ontluikend groen een stuk minder aanwezig dan in andere seizoenen. Tijd om de spectaculaire natuur van Tenerife eens te bezoeken. Dat kan al met de lokale lijndiensten van de Titsa maar ook met uw auto is er veel moois te zien. Overal zijn rustplaatsen en plekken om eens heerlijk in de boslucht te picknicken en er vervolgens al of niet een wandeling aan vast te knopen.

Overigens, de Nederlandstalige vereniging El Teide viert in juli de Vlaamse feestdag met stoofvlees en friet. U leest meer daarover verderop in dit nieuwsbericht of in de agenda.

Met vriendelijke groet, de redactie van deteiding.nlDe 14 blauwe vlaggen op Tenerife.

In mei 2023 zijn de stranden en ander zwemwater op Tenerife bekend gemaakt die een blauwe vlag verdienen  Waar zijn ze te vinden?


Verkeersregels op Tenerife.

Soms komt een verbod in het verkeer op Tenerife wat onverwacht. Zo is het niet toegestaan om iets voor de ramen van de auto te hangen.  U mag ook tijdens het rijden uw armen niet uit het raam laten hangen of slippers dragen.


De Vlaamse feestdag vieren op Tenerife.

Op 11 juli 1302 gebeurde er iets bijzonders in Vlaanderen en daarom valt de Vlaamse feestdag met stoofvlees en friet ook nu nog op die datum. U bent van harte welkom.


Bekijk de reisgids over de nationale parken op Tenerife.

De pagina over nationale parken is weer wat uitgebreid. Lees over de beschermde gebieden op Tenerife en hoe u die kunt bezoeken.


Wanneer zijn er de koffie ochtenden, de borrels en de evenementen, lees het in de agenda!


Lees ook informatie over:Eerdere nieuwsberichten kunt u teruglezen op een aparte pagina van De Teiding.

Als u iemand kent die de nieuwsbrief graag wil ontvangen kunt u die hieronder opgeven.
Ook als uw partner de nieuwsbrief graag apart wil ontvangen.

nieuwsbrief tenerife

Tot het volgende nieuwsbericht over Tenerife.