Nieuwsflits maart 2023.


De drie meest monumentale steden op Tenerife

In deze nieuwsflits willen we graag de oude steden die niet persé vakantiedoelen zijn in het zonnetje zetten. De drie voornaamsten daarvan zijn La Laguna, La Orotava en Santa Cruz de Tenerife.

Op de website hebben van deze drie steden al lang geleden een beschrijving gemaakt en recent hebben we er een aantal foto´s bij geplaatst. Van de vele roemrijke gebouwen kunt u beschrijvingen vinden ofschoon we nog honderden gebouwen moeten gaan beschrijven.

De ontbrekende gebouwen zullen allemaal nog aan de beurt komen en u hoeft alleen maar de pagina´s in de gaten te houden om de voortgang daarvan te kunnen zien. Of die gebouwen nu al zelf gaan bekijken.

Het bezoeken van deze drie steden brengt u in een andere sfeer, die van de  geschiedenis en flair van het vroegere leven op Tenerife. U kunt die sfeer tegenwoordig goed proeven vanaf een heerlijk terras waar u vrijwel altijd iets moois te eten en te drinken kunt krijgen tegen hele redelijke prijzen.

Met vriendelijke groet, de redactie van deteiding.nlSan Cristobal de la Laguna.

Dit is de oudste stad van Tenerife, destijds als legerkamp in de bergen gebouwd vanwege de nabijheid van water en de hogere ligging in de bergen. La Laguna is opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO.


La Orotava.

Lange tijd was dit de rijkste stad van Tenerife en dat kwam omdat de omgeving "de groentetuin" van Tenerife was. Zo kwamen er rijke kloosters, kerken en handelshuizen in de stad die tot het mooiste erfgoed van Tenerife behoren.


Santa Cruz de Tenerife.

Oorspronkelijk was Santa Cruz de havenstad van La Laguna maar door de groei van de handel stegen de inkomsten en het aanzien van de stad waardoor het een eigen rol ging spelen met prachtige gebouwen en parken als resultaat.


Bekijk 60 belangrijke onderwerpen bij elkaar .

Op de website is veel informatie te vinden. Om dat eenvoudiger te vinden staan de 60 hoofdonderwerpen bij elkaar.Bekijk een overzicht van alle badplaatsen op Tenerife.

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren om een badplaats te bezoeken. Maar welke zijn er allemaal?


Het meest gezien en toch onbekend, de zee.

In de reisgids is een apart hoofdstuk over de zee gemaakt. Daar valt veel meer over te zeggen dan de zee die u ziet of waar u in zwemt.


Lees ook informatie over:Eerdere nieuwsberichten kunt u teruglezen op een aparte pagina van De Teiding.

Als u iemand kent die de nieuwsbrief graag wil ontvangen kunt u die hieronder opgeven.
Ook als uw partner de nieuwsbrief graag apart wil ontvangen.

nieuwsbrief tenerife

Tot het volgende nieuwsbericht over Tenerife.