Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Fasnia?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Fasnia en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Ermita de la Montaña.

In het midden van de 19e eeuw werd een beeldje van de Heilige Maagd van Smarten, spaans: Virgen de los Dolores, geschonken aan de parochie van San Joaquín. De schenking bepaalde dat het beeldje op de berg van Fasnia geplaatst moest worden. Op die berg werd het beeld in eerste instantie in een muur met een nis  ge-plaatst. Iedereen die later vanuit Fasnia of Agache de berg opkwam om naar het beeld te kijken bracht ook een steen mee waardoor langzaam deze kleine ermita voor de muur ontstond. Een leuke bezienswaardigheid.


Ruinas de la ermita de San Joaquín.

In de 17e eeuw is de Ermita van San Joaquín gebouwd om de lange tocht naar Güímar of Arico overbodig te maken om de mis bij te wonen. Het was ook raadzaal en parochie. Zo´n 100 jaar terug was de staat zo slecht dat het onbruikbaar was. De ruïnes staan nu bekend als de oude kerk. De stenen boog die de tand des tijds heeft doorstaan ​​staat symbool voor de verbondenheid in het dorp. De oude Camino Real begint bij deze Ermita.


Er komen steeds meer tips op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.