De nieuwsflits van juli is verschenen over aanhoudingen door de Guardia Civil. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in Fasnia

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Fasnia?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Fasnia en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Ermita de la Montaña.

In het midden van de 19e eeuw werd een beeldje van de Heilige Maagd van Smarten, spaans: Virgen de los Dolores, geschonken aan de parochie van San Joaquín. De schenking bepaalde dat het beeldje op de berg van Fasnia geplaatst moest worden. Op die berg werd het beeld in eerste instantie in een muur met een nis  ge-plaatst. Iedereen die later vanuit Fasnia of Agache de berg opkwam om naar het beeld te kijken bracht ook een steen mee waardoor langzaam deze kleine ermita voor de muur ontstond. Een leuke bezienswaardigheid.


Ruinas de la ermita de San Joaquín of Iglesia Vieja.

In de 17e eeuw is de Ermita van San Joaquín gebouwd om de lange tocht naar Güímar of Arico overbodig te maken om de mis bij te wonen. Het was ook raadzaal en parochie. Zo´n 100 jaar terug was de staat zo slecht dat het onbruikbaar was. De ruïnes staan nu bekend als de oude kerk. De stenen boog die de tand des tijds heeft doorstaan ​​staat symbool voor de verbondenheid in het dorp. De oude Camino Real begint bij deze Ermita.


Playa de Los Roques.

Het charmante dorpje Los Roques ontleent zijn naam een de twee rotsen die het dorp overheersen. De rots op het land heet El Roque de Dentro (de rots binnen) en de rots in zee heet El Roque de Fuera (de rots buiten). Westelijk van El Roque de Dentro ligt Playa Los Roques en oostelijk daarvan ligt Playa El Abrigo. Bij Playa los Roques is een kleine boulevard met aan het einde de bouwvallige Ermita de San Roque. 

Door het gebrek aan voorzieningen en de wind kennen de beide stranden weinig bezoekers. Dat geldt ook voor de nabij gelegen stranden Playa Chinchorro, Charco La Tosca, Charco Las Mujeres en Playa Zapata.


Andere interessante bezienswaardigheden rond Fasnia zijn: Descenso del Barranco de San Joaquín - Arco de la Linde - Antigua ermita de Nuestra Señora del Carmen  -  Iglesia Vieja  -  Camino Real.