Lees de nieuwsbrief van maart over de oude steden op Tenerife en meer informatie over de zee. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

U kunt op deze pagina kennis maken met het bestuur van de nederlandstalige vereniging El Teide.


Voorzitter: Peter Debets

Mijn naam is Peter Debets, geboren 6 juli 1942 in Rotterdam en heb nog 1 oudere zus.

 

Mijn beroepsmatige activiteiten liggen op het commerciële vlak en door diverse verkoop- en management opleidingen ben ik 16 jaar werkzaam geweest bij de kantoorinrichter Aspa, waarvan de laatste 8 jaar als directeur van Aspa Eindhoven en gaf leiding aan ca. 25 medewerkers.

Wegens reorganisatie werd ik gevraagd om naar het hoofdkantoor in Utrecht te komen om leiding te geven aan de verkoopgroep Kantoormachines voor heel Nederland en België, maar heb dit geweigerd en kreeg ik een gouden handdruk. Hiermee ben ik voor mij zelf begonnen als kantoorinrichter in Eindhoven, hetgeen niet zo’n succesvolle zaak bleek te zijn en heb ik mij toen gespecialiseerd in de completering van de administratieve werkplek. Te weten, archivering, ergonomie en werkplek scheidingen. Onder de naam 3d-tradelink, heb ik toen een zeer succesvol bedrijf kunnen maken en mij gevestigd in Breda, waar ik op het industrieterrein een bijzonder vormgegeven nieuwbouw heb neergezet, als een investering voor mijn pensioen.

 

Na 10 jaar, ik was toen 57 jaar heb ik dit bedrijf zeer goed kunnen verkopen en ben toen met mijn vrouw Corry veel gaan reizen en uiteindelijk hier op Tenerife mijn mooie appartement kunnen kopen en nog een ander 2 slaapkamer appartement voor als onze kinderen, familie of vrienden naar Tenerife wilde komen. Mijn hobby’s zijn Tennis, Tafeltennis, Golf en Bridgen, wandelen en theaterbezoek

 

Ik ben inmiddels 16 jaar lid van de Holland Club. In het bestuur ben ik nu aangesteld als voorzitter en hoop doormiddel van een modern beleid en een optimale betrokkenheid van mijn medebestuursleden en de groep Leeuwen, op een democratische manier mijn leiderschap te kunnen gebruiken om De Hollanclub naar de viering van het 50-jarig bestaan te leiden.


Secretaris: Nico van der Knaap

Mijn naam is Nico van der Knaap. Ik ben geboren in Nieuwerkerk aan den IJssel op 15-09-1957 als zoon van een tuinder. Ik ben de oudste van 4 broers.
Na een werkzaam leven als Manager Logistiek met als specialiteit Transport wereldwijd bij Gist-brocades/DSM/GB Ingredients ben ik samen met mijn vrouw, Marlies Kemperman, in 2009 neergestreken op Tenerife. Sindsdien woon ik hier en ik moet zeggen met zeer veel plezier.
Ik heb in Nederland verschillende hobbies gehad waaronder bestuurslid/barkeeper Jeugdvereniging en Vice voorzitter Basketbal vereniging. Passief ben ik een liefhebber van voetbal. Met plezier o.a.  volg ik ook regelmatig de Spaanse competitie. Daarnaast kun je mij regelmatig vinden in een van de leuke barretjes en restaurantjes en guachinches die het eiland rijk is. Hier op Tenerife heb ik het werken met mijn handen (klussen) opgepakt. Dat is iets waar ik nu veelvuldig mijn ei in kwijt kan. Daarnaast organiseerde ik samen met Frens de Vries, Letta Lossecaat en Marlies buiten het seizoen van de HC de zgn. Tiludio etentjes.
In het nieuwe bestuur van de HC El Teide heb ik de functie van secretaris op me genomen. Iets waarin ik nog volledig moet groeien, omdat dit voor mij onbekend terrein is. Met een positief bestuur zoals wij die nu hebben denk ik dat het een leuke uitdaging is.


Penningmeester: Ed Borkes

Mijn naam is Ed Borkes; ik ben in 1940 geboren. In 1988 ben ik getrouwd met Ellen; vier kinderen en negen kleinkinderen.
Na het gymnasium heb ik enkele jaren als assistent-accountant gewerkt (Philips; Gemeente Eindhoven).
Ná mijn register-accountantstudie bekleedde ik directiefuncties bij de ABN en uitgeverij Elsevier.
De laatste tien jaar van mijn loopbaan was ik interim-manager en werkte aan bijzondere projecten en als tijdelijk (financieel) directeur.
In 1995 ben ik met  Ellen naar Tenerife verhuisd.
Vóór mijn huidig penningmeesterschap heb ik al eerder enkele jaren op de centjes van de Hollandclub gepast.


Vice voorzitter: Nita Siebeler Lich

Mijn naam is Nita Siebelder Lich

Ik ben in 1944 geboren in Groningen, als de oudste van twee zusjes. Mijn ouders hadden een consumptie-ijs fabriek.

Nadat de fabriek verkocht was is mijn familie verhuisd naar Beekbergen waar zij een wegrestaurant hebben laten bouwen . Uiteindelijk werd het restaurant verhuurd aan Albert Heijn waardoor voor mijn ouders de vrijheid ontstond de zon op te zoeken en naar Tenerife te verhuizen. Ik ben hen daarheen in 1971 gevolgd.

Ik ben de trotse moeder en oma van twee dochters en drie kleinkinderen.
Ik ben dus al 48 jaar op het eiland en heb gedurende die tijd op allerlei gebied in mijn onderhoud voorzien.

Met mijn echtgenoot Fred Siebelder heb ik een in- en exportbedrijf gehad dat op 3 van de eilanden vertegenwoordigd was.

Mijn echtgenoot is ook bijna 4 jaar voorzitter geweest van de Holland Club maar is in 2006, veel te vroeg, overleden aan een hartinfarct op de tennisbaan.

Sinds 2 jaar heb ik een nieuwe levenspartner.


De Teiding biedt Informatie voor Nederlandstaligen op Tenerife.