U kunt op deze pagina kennis maken met het bestuur van de nederlandstalige vereniging El Teide.


Voorzitter: Peter Debets

Mijn naam is Peter Debets, geboren 6 juli 1942 in Rotterdam en heb nog 1 oudere zus.

 

Mijn beroepsmatige activiteiten liggen op het commerciële vlak en door diverse verkoop- en management opleidingen ben ik 16 jaar werkzaam geweest bij de kantoorinrichter Aspa, waarvan de laatste 8 jaar als directeur van Aspa Eindhoven en gaf leiding aan ca. 25 medewerkers.

Wegens reorganisatie werd ik gevraagd om naar het hoofdkantoor in Utrecht te komen om leiding te geven aan de verkoopgroep Kantoormachines voor heel Nederland en België, maar heb dit geweigerd en kreeg ik een gouden handdruk. Hiermee ben ik voor mij zelf begonnen als kantoorinrichter in Eindhoven, hetgeen niet zo’n succesvolle zaak bleek te zijn en heb ik mij toen gespecialiseerd in de completering van de administratieve werkplek. Te weten, archivering, ergonomie en werkplek scheidingen. Onder de naam 3d-tradelink, heb ik toen een zeer succesvol bedrijf kunnen maken en mij gevestigd in Breda, waar ik op het industrieterrein een bijzonder vormgegeven nieuwbouw heb neergezet, als een investering voor mijn pensioen.

 

Na 10 jaar, ik was toen 57 jaar heb ik dit bedrijf zeer goed kunnen verkopen en ben toen met mijn vrouw Corry veel gaan reizen en uiteindelijk hier op Tenerife mijn mooie appartement kunnen kopen en nog een ander 2 slaapkamer appartement voor als onze kinderen, familie of vrienden naar Tenerife wilde komen. Mijn hobby’s zijn Tennis, Tafeltennis, Golf en Bridgen, wandelen en theaterbezoek

 

Ik ben inmiddels 16 jaar lid van de nederlandstalige vereniging El Teide. In het bestuur ben ik nu aangesteld als voorzitter en hoop doormiddel van een modern beleid en een optimale betrokkenheid van mijn medebestuursleden en de groep Leeuwen, op een democratische manier mijn leiderschap te kunnen gebruiken om De Hollanclub naar de viering van het 50-jarig bestaan te leiden.


Vice voorzitter: Jeanine Pronk

Mijn naam is Jeanine Pronk. Ik woon al 15 jaar samen met John Moen en sinds 2013 op Tenerife. Mijn familie is geboren en getogen in Nederlands Indie, mijn moeder was een halfbloed Sumatraanse dus ik heb Indisch bloed waar ik trots op ben.  Na de oorlog moesten mijn  ouders en broers  hun geliefde land verlaten en kwamen zij in Utrecht terecht waar ik ben geboren. Toen ik 2,5 jaar oud was zijn wij naar Enschede verhuisd waar ik mijn jeugd heb doorgebracht.

Op mijn 18e kwam ik in Den Bosch terecht waar ik mijn 1e man ontmoette en waar ik 24 jaar mee getrouwd ben geweest. Samen kregen we 3 zonen waarvan er 1 in Nederland woont en 2 hier op Tenerife. Totaal heb ik een kleindochter van 23, een kleinzoon van 17, een van 16, 5 van 14 en 2 kleinzonen van 10 en 9 en de laatste is een kleindochter van 4. Stuk voor stuk heerlijke kinderen. John heeft ook 1 zoon met 2 kleindochters en een dochter met 2 kleinzonen. Dus vervelen doen we ons echt niet. Mijn tweede man stierf helaas kort na ons huwelijk aan longkanker. Maar in 2008 leerde ik John kennen die optiek zaken heeft gehad in Castricum/Heiloo.

Op Tenerife zijn we gestart in San Blas in de Golf del Sur. In 2017 hebben we ons huidige huis als caco gekocht en helemaal op laten bouwen. We wonen in Tejina de Isora in een spaanse straat waar we veel goeie kennisen nu hebben.Ik ben altijd in de marketing/communicatie bezig geweest en heb verschillende bedrijven opgezet ook die meer met techniek te maken hadden.

Mijn hoofdactiviteit nu is het mede organiseren van het uitzoeken van een archeologische vondst in Turkije, op de berg Ararat.  Daar zijn op diverse locaties op de noord- en zuidzijde van de grote berg Ararat diverse houten structuren gevonden op 4200-4600 meter hoogte, 8-16 meter onder het ijs. Het heeft ons jaren gekost om toestemming te verkrijgen van de Turkse overheid om de locaties wetenschappelijk te laten onderzoeken.Nu is het moment eindelijk aangebroken. Dus voorlopig hou ik me daar nog wel mee bezig.

Dit jaar januari vond Marlies Hendrix het tijd worden dat ik de taak van Nita zou overnemen. Op de jaarvergadering heb ik ingestemd. Samen met Heleen Wemerman hebben we besloten om de Club een jongeren aanhang te geven en sinds mei organiseren we iedere maand een evenement waar we hopen vele jongeren te kunnen aantrekken. Deelname aan het bestuur vind ik erg leuk en doe alles met veel plezier, samen met Heleen. Gelukkig hebben wij allebei heel veel steun aan onze mannen John en Jan.In januari hebben we weer een Algemene Leden Vergadering en ik hoop dat er diverse jongeren het nieuwe bestuur gaan vormen. De Holland Clb El Teide heeft een bestuur van jongeren nodig om te blijven voortbestaan.


Secretaris: Heleen Wemerman

Mijn naam is Heleen Wemerman, geboren op 04-12-1962 te Utrecht. Getogen in West-Friesland, Lutjewinkel, Winkel en Nieuwe Niedorp in de buurt van Schagen. Na 22 jaar een soort van, geëmigreerd naar Brielle, waar ik 4 kinderen heb grootgebracht. Heel actief was met een recreatieteam op campings waar wij stonden. Ook heel actief ben ik met de 1-aprilvereniging in Brielle. Als Poorter van 2016, een erepenning van de gemeente Brielle en de 1-aprilvereniging , waar ik trots op ben. 25 jaar lang de Geuzenkinderen georganiseerd en geleid, was een hele klus. Verder zat ik voordat we naar Puerto de la Cruz verhuisden in het onderwijs op de Talmaschool in Rotterdam, Crooswijk. Super leuke tijd gehad.

Nu zijn wij, Jan en ik, verhuisd naar Puerto de la Cruz, sinds 1 juni 2022. We hopen hier na onze avonturen op ons plezierjacht, waar wij ook woonden, hier een nieuw avontuur te beginnen. Tot nog toe bevalt het prima!


Penningmeester: Vacature


Ledensecratariaat: Heleen Wemerman


De Teiding is een reisgids met Informatie voor Nederlandstaligen op Tenerife.

pagina: het bestuur

deteiding.nl