Lees de nieuwsbrief van mei over een bankrekening zonder NIE, sinistere geluiden, de pen, vlaggen op de stranden van Tenerife en de arte mudéjar. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Home » Wat doen we » activiteiten » onze medemens

Ook op Tenerife is sociale hulp soms hard nodig. Hier informeren wij u daarover.


HAPPY2HELP NOORD

Een tijdje geleden heeft u op deze website een artikel kunnen lezen over de hulpgroep Happy2help, die in het zuiden gevestigd is. Een aantal leden bezocht samen met de initiatiefneemster Stephanie Tudge, het hulpcentrum in Santa Ursula.

Sinds een paar weken bestaat er nu een officiële afdeling in het noorden, onder de bezielende leiding van een aantal Engelse dames, aangestuurd door Julie Kempson.

Hun groep had ik ontdekt via Facebook en daar las ik dat ze op zaterdag één mei een bijeenkomst hadden in La Paz (Puerto de la Cruz) en dat ze dringend allerlei zaken nodig hadden.

Twee zakken met kleding en keukengerei had ik nog staan en nadat ik hierover verteld had op de koffieochtend in La Paz werden er nog meer spullen bij mij afgeleverd (dank aan Letta/Frens en Yolande/Bert), zodat ik donderdagmiddag met een volle achterbak naar Julie vertrok.

Natuurlijk kwam ik te laat op de bijeenkomst zaterdag één mei (ik kom altijd te laat; 14 minuten toch, Bert?) en werd ik direct opgenomen door een enthousiaste groep dames en heren met als onderwerp: hoe kunnen we de inwoners van Puerto en omstreken helpen die zo zwaar getroffen zijn door de Coronacrisis en (bijna) niets hebben.

In de korte tijd dat deze groep bestaat worden er elke week voedselpakketten uitgegeven; wordt er in kleding voorzien en kreeg een moeder wiens kinderen geen groenten willen eten een blender, zodat haar kinderen toch gezonde voeding krijgen.

Een andere moeder wilde graag een klein oventje en kreeg die en het meisje dat witte schoenen moest hebben voor school, was superblij met haar trainers.

Onderstaande gegevens kreeg ik van Julie Kempson toegestuurd.

Heel informatief en heel belangrijk. Als we allemaal IETS doen, maakt dat VEEL uit!

Dank!

Ellen


Julie Kempson is mijn naam en mijn telefoonnummer is 606265994;

iedereen kan contact met mij opnemen op dit nummer; geef het gerust door!

Onze facebookgroep is https://www.facebook.com/groups/happy2helpnorthern

We waarderen alle hulp die we kunnen krijgen; tot nu toe hebben we veel geluk gehad en bouwen we aan een goed functionerend team.

Word lid van de Facebook-groep om op de hoogte te blijven van wat er gaande is en wie we helpen.

Vaak zullen we om specifieke dingen vragen die we nodig hebben.

Ons e-mailadres is; happy2help2016016@gmail.com

Dit emailadres wordt door iemand in het zuiden beheerd.

Als je een e-mail naar dit adres stuurt, zorg er dan voor dat je zegt dat het voor het noorden is en houd ook rekening met eventuele vertragingen in een reactie.

Ons PayPal-account is happy2helppaypal@gmail.com en wordt verzorgd door onze penningmeester Stephan Simpson; zijn naam verschijnt op alle overschrijvingen die via PayPal worden gedaan.

Onze bankrekening bij de Banco Santander is: ES28 0049 4441 6927 1001 5941 

Voor donaties via PayPal of via de bank graag “referentie 1017” vermelden. Dit betekent dat het geld hier in het noorden aan ons wordt toegewezen.

500 CLUB

Dit is onze maandelijkse verloting die elke eerste zaterdag van de maand plaatsvindt. Voor tien euro kun je lid zijn van de club en kun je een nummer kiezen tussen 500 en 599.

Ervan uitgaande dat het nummer dat je kiest al niet aan iemand is toegewezen, zal dit elke maand je eigen nummer zijn.

Wil je hier aan deelnemen, neem dan contact op met Jackie Quero, tel: 637819178, zij is degene die de nummers en betalingen etc. coördineert.

VOEDSELINZAMELPUNTEN

Voedsel kan afgeleverd worden bij Sandra's Café in La Paz en ook in de Orchideeëntuin staat er een rode bak direct bij de ingang om het eten in te doen.

Beide afleverpunten zijn voor gedroogd of ingeblikt / ingepakt voedsel, zoals

pasta, rijst, linzen, kikkererwten, tomatenfrito, corned beef, tonijn, sappen (individuele, kleine pakjes voor de kinderen om mee naar school te nemen), melk, ontbijtgranen, jam / chocopasta, worsten in potten, groenten in potten of blikken, spijsolie, zout, koffie.

Ook hebben we altijd shampoo, douchegel, toiletpapier, sanitair voor de dames, deodorant, wasverzachter en waspoeder, afwasmiddel en bleekmiddel nodig.

Eén keer per week maken we voedselpakketten voor de gezinnen waar we voor zorgen. Deze worden woensdag bezorgd, dus als iemand ons verse producten (fruit en groenten) en kaas en ham wil geven, zou dit geweldig zijn, maar we zouden het op dinsdagochtend moeten kunnen ophalen en bij voorkeur vanaf slechts één locatie als dat mogelijk is. Stuur me gewoon een bericht en laat me ook weten waar ik moet komen!

 

We hebben ook altijd kleding, handdoeken, beddengoed en kookgerei nodig. Dit kan niet worden achtergelaten bij de afleverpunten voor eten, dus stuur me alsjeblieft opnieuw een bericht en we zullen het ophalen organiseren. We sorteren alles en houden wat we nodig hebben voor onze eigen gezinnen en de rest gaat naar het centrum in Santa Ursula.

Wie direct naar het centrum wil komen is van harte welkom. Alles wordt in dank ontvangen.

We ontmoeten elkaar op de eerste zaterdag van elke maand om 11 uur in Sandra's café in La Paz. Daar vindt dan de trekking van de 500 club-loterij plaats en kun je kennismaken met de mensen die deelnemen aan onze club.


misschien kunnen wij  wat doen??

groet jeanine

Lieve vrienden, deze dame, Sandra, een andere dame Viv en deze jongen, gaan een specialeken doen... Met het ganse Corona gedoe hebben vele mensen hun hebben en goed verloren en zijn nu dakloos, ze moeten onder de blote hemel leven en slapen. Wij de 3 hoger vernoemde personen gaan op 16 januari een nacht buiten slapen onder de blote hemel. U kan ons sponseren. Hoe? U kan 20 Euro doneren op de rekening van de Vzw Happy2help. 20 Euro is de prijs die we spenderen voor de aanschaf van een degelijke slaapzak. Dus, hoe meer mensen ons sponseren hoe meer slaapzakken we kunnen aanschaffen. We danken u voor uw steun, de Pat.

Nog 3 sponsoren gezocht.

In de actie van Nele Messian en voor de arme kinderen in het noorden van Tenerife zoekt zij nog 3 mensen die een kindje voor deze kerst willen sponseren voor max 50 euro.

Als men zich opgeeft om.dit te doen krijg je van Nele de naam en leeftijd van het kind.

Deze drie kindjes moeten wij als Nederlanders toch onder onze hoede kunnen nemen?

Wie meldt zich zo snel mogelijk aan??

info@westhavenbay.com. att sinterklaas

Er zijn 42 mensen nodig die elk voor 1 kind een kerstcadeautje kopen.

 

Sinterklaas moet nog langskomen en ik heb altijd geleerd dat je vóór 6 december geen kerstboom mag zetten maar toch ga ik al eens over de feestdagen beginnen.

Ik heb namelijk een geweldig idee!

In Santa Ursula, in het noorden van Tenerife, is een centrum waar arme kinderen opgevangen worden.   Ik heb een belofte gedaan aan de vereniging Happy 2 Help , dat ik voor 42 van die kinderen ga zorgen voor een cadeautje voor kerst.

Ik krijg zo veel vraag om te helpen.  En vandaag kan ik uw hulp echt goed gebruiken!!!

Ik heb 42 mensen nodig die voor 1 kind van het centrum een kerstcadeautje kopen.

Al 3 jaar krijgen deze kinderen met kerst een cadeau van mensen die het beter hebben dan zij zelf.

Wij kunnen samen zorgen dat er een 4e jaar komt.  Ook al is het Corona tijd en mogen er geen feestjes zijn, ik zorg er voor dat elk pakket bij 1 kind terecht komt.

Het kan niet moeilijk zijn om 42 mensen te vinden om mij hierbij te helpen!!

Wie wil meedoen, krijgt van mij de naam van het kind en de leeftijd.  En dan koop je voor dat kind(je) het volgende:

Ofwel een paar sportschoenen (je krijgt de schoenmaat van me), een paar sokken en een bon of geschenkje (voor de oudere kinderen) of een stukje speelgoed (voor de jongere kinderen).
Ofwel een sporttenue (lange sportbroek en sweater of sporttrui) (ook hiervan krijg je de maat) en een bon of geschenkje (voor de oudere kinderen) of een stukje speelgoed (voor de jongere kinderen).
Je krijgt alle info van me per mail.
De winkel Ice Land zal zorgen voor een pak chocolade voor elk kind en een andere dame die ons ook steunt, heeft mensen gevonden die elk kind een zak toiletgerief geven.
Deze kinderen krijgen nooit nieuwe kleren of schoenen en elk jaar zijn ze daar heel trots op!
Ik stel voor om de totale prijs onder de 50 euro te houden zodat het verschil in kleren dat ze krijgen, niet te groot is (eentje krijgt schoenen van de Primark en een ander krijgt Nike schoenen van een luxe winkel bvb).
Wie doet mee aan deze actie??
Stuur een mailtje naar nele@westhavenbay.com en ik geef je de info over jouw kind.

Als er meer dan 42 deelnemers zijn dan worden dat doorgegeven aan Happy2Help zodat in het zuiden de kinderen van behoeftige ouders ook kado´s krijgen.

Nele Mesianen van Westhavenbay zorgt daarvoor. 

Stuur een email naar nele@westhavenbay.com en je krijgt de gegevens toegezonden.

Als iemand zich geroepen voelt om mee te doen en niet in Tenerife verblijft, dan kan je 50 euro storten op de rekening van Happy2help met de naam van je kind er bij.  Ik geef je die gegevens door via email.  Wij kopen dan het nodige voor jouw kind.
Foto´s van de actie volgen zeker!
Bedankt namens alle kinderen!
 
gr. Jeanine

Heeft u tuingereedschap e.d. over?

 

Wij, Ellen Mastenbroek en Toni Cortes hebben een hulpverzoek voor tuingereedschap e.d.

Lees hiernaast de hele tekst.  (Het laden kan soms even duren. Klik op het pijltje in het vierkantje.)


Dringende oproep voor hulp aan de mensen die in Tenerife verblijven of wonen:

Dat kan via Happy to Help.

 

Ik help  de organisatie al een tijdje.

In het zuiden hebben we te maken met veel daklozen; in de steek gelaten moeders met kinderen die op straat leven.

Deze groep wordt opgevangen door Happy to Help in El Fraille. Zij proberen onderdak voor hen te vinden en krijgen spullen zoals kleding voor de kinderen, keukengerei, etc.

We gaan nu een spannende tijd tegemoet nu het toerisme achteruitgelopen is door de economische problemen door  o.a. het Coronavirus. Mensen worden ontslagen, worden dakloos, hebben geen geld meer om voedsel, kleding, etc. te kopen en kloppen dus aan bij een stichting als Happy to Help.organisatie Happy 2 help en die mensen vangen gezinnen op die het niet meer redden.  Gezinnen met kinderen die geen eten meer hebben, gezinnen die echt in nood zitten.

Door de huidige Corona situatie is hulp meer dan nodig en ook hier reken ik heel graag op iedereen die een paar euro over heeft voor mensen die het financieel niet meer redden.

Bij Nele Messianen van WesthavenBay is een

"doneerpunt" voor eten, toiletgerief, ...  voor die gezinnen.  Stephanie Tudge, de organisator van de stichting, komt dat dan wekelijks bij ophalen.

Mag ik iedereen echt aansporen om ons te helpen!!

Wat kan je daar binnen brengen: 

Pasta, melk, ontbijtgranen, tonijn in blik, vlees in blik, tomatenpuree, koekjes, waspoeder, pampers, maandverbanden, zeep, tandpasta, ...  Alles wat voor een gewoon gezin aangekocht wordt en niet direct vervalt. 

Alstublieft, wie in de buurt is en een paar centen kan en wil uitgeven, laat uw goederen dan achter  in de receptie, in het bureau van het restaurant of bij een van de medewerkers.  Veel mensen kunnen het echt gebruiken!!!

Bedankt op voorhand!!!

 

Voor onze noorderlingen hebben we een doneeradres in Santa Ursula> 

Centro Comercial Martin Calzadilla (t/o Bazar Manolin)

Local 9, Calle Leoncio Rodriguez 1

Santa Ursula

mobil van Luis     628-103970

Het centrum is open op dinsdag en woensdag voor kleding etc. 

Op donderdag voor levensmiddelen.

 

Jeanine Pronk.


Op dit moment komen er veel mensen uit Venezuela naar Tenerife;

hoofdzakelijk alleenstaande moeders met kinderen; ze komen hier met niets, maar dan ook helemaal niets. Geen geld, geen kleding, geen voedsel, geen onderdak. De meesten leven in garages, holen en tentjes.

 

Via, via komen ze in contact met Happy to Help en Stephanie Tudge en haar team.

Samen met “La Iglesia Cristiana Fuente de Paz y Esperanza” in Santa Ursula wordt er onderdak gezocht en worden ze van de meest noodzakelijke dingen voorzien, zoals kleding, matrassen en dekens.

Eén jaar worden ze begeleid en daarna is het de bedoeling dat iedereen zijn eigen weg zoekt. Inmiddels hebben velen van hen een inkomensbron gevonden, de kinderen gaan naar school en hebben behoorlijke kleding en o.a. via de voedselbank hebben ze voldoende te eten.

Maar de mensen uit Venezuela zijn natuurlijk niet de enigen die hulp nodig hebben.

In het zuiden hebben we te maken met veel daklozen; in de steek gelaten moeders met kinderen die op straat leven. Deze groep wordt opgevangen door Happy to Help in het zuiden in El Fraille. Zij proberen onderdak voor hen te vinden en krijgen spullen zoals kleding voor de kinderen, keukengerei, etc.

We gaan nu een spannende tijd tegemoet nu het toerisme achteruitloopt door de economische problemen door o.a. het Coronavirus. Mensen worden ontslagen, worden dakloos,

hebben geen geld meer om voedsel, kleding, etc. te kopen en kloppen dus aan bij een stichting als Happy to Help.

Ook in het noorden van Tenerife opereert deze Stichting.

En wel in samenwerking met de kerk Iglesia Cristiana Fuente de Paz y Esperanza. Op het adres in Santa Ursula worden kleding, huishoudelijke zaken, electrische apparaten, voedsel en nog veel meer verzameld om aan de arme mensen uit te delen.

 

Er is vooral behoefte aan pannen voor grote gezinnen; ontvochtigers, ontbijtborden en -koppen, magnetrons, keukendoeken, lakens (90-190), handdoeken groot en klein, damessneakers en –schoenen maat 37-38-39, gordijnen, dekens, herenschoenen maat 42,43,

kinderschoenen maat 20, kleding, grote koelkasten en natuurlijk nog veel meer.

Bij voedsel denken we dan aan alles wat bewaard kan worden, zoals rijst, suiker, pasta, ontbijtcereals, olijfolie, voedsel in blik, zoals tonijn, etc.

En nog nu even over Venezuela:

Medicijnen (waarvan de datum niet verlopen is) worden ingezameld en verstuurd naar een apotheker, die de medicijnen verdeelt in Venezuela, waar werkelijk helemaal geen medicijnen te krijgen zijn of alleen tegen extreem hoge prijzen. Deze apotheker garandeert dat de medicijnen rechtsteeks naar de mensen gaan die het nodig hebben, zonder dat er tussenpersonen bij betrokken zijn.

De meesten van ons die dit lezen hebben een regelmatig inkomen en een huis vol spullen.

Kijk er eens naar en bedenk wat u zou kunnen missen en breng het dan of neem contact op met onderstaande mensen.


Zij zijn u bij voorbaat heel erg dankbaar.

 

Zuid: Happy to Help

Stephanie Tudge, mobil 658-086453 of

Patrick Roose, mobil 634-600722

Noord: Centro Comercial Martin Calzadilla (t/o Bazar Manolin)

Local 9, Calle Leoncio Rodriguez 1

Santa Ursula

Luis, mobil 628-103970

Het centrum is open op dinsdag en woensdag voor kleding etc.

Op donderdag voor levensmiddelen.