Ook op Tenerife is sociale hulp soms hard nodig. Hier informeren wij u daarover.


Dringende oproep voor hulp aan de mensen die in Tenerife verblijven of wonen:

Dat kan via Heppy to Help.

 

Ik help  de organisatie al een tijdje.

In het zuiden hebben we te maken met veel daklozen; in de steek gelaten moeders met kinderen die op straat leven.

Deze groep wordt opgevangen door Happy to Help in El Fraille. Zij proberen onderdak voor hen te vinden en krijgen spullen zoals kleding voor de kinderen, keukengerei, etc.

We gaan nu een spannende tijd tegemoet nu het toerisme achteruitgelopen is door de economische problemen door  o.a. het Coronavirus. Mensen worden ontslagen, worden dakloos, hebben geen geld meer om voedsel, kleding, etc. te kopen en kloppen dus aan bij een stichting als Happy to Help.organisatie Happy 2 help en die mensen vangen gezinnen op die het niet meer redden.  Gezinnen met kinderen die geen eten meer hebben, gezinnen die echt in nood zitten.

Door de huidige Corona situatie is hulp meer dan nodig en ook hier reken ik heel graag op iedereen die een paar euro over heeft voor mensen die het financieel niet meer redden.

Bij Nele Messianen van WesthavenBay is een

"doneerpunt" voor eten, toiletgerief, ...  voor die gezinnen.  Stephanie Tudge, de organisator van de stichting, komt dat dan wekelijks bij ophalen.

Mag ik iedereen echt aansporen om ons te helpen!!

Wat kan je daar binnen brengen: 

Pasta, melk, ontbijtgranen, tonijn in blik, vlees in blik, tomatenpuree, koekjes, waspoeder, pampers, maandverbanden, zeep, tandpasta, ...  Alles wat voor een gewoon gezin aangekocht wordt en niet direct vervalt. 

Alstublieft, wie in de buurt is en een paar centen kan en wil uitgeven, laat uw goederen dan achter  in de receptie, in het bureau van het restaurant of bij een van de medewerkers.  Veel mensen kunnen het echt gebruiken!!!

Bedankt op voorhand!!!

 

Voor onze noorderlingen hebben we een doneeradres in Santa Ursula> 

Centro Comercial Martin Calzadilla (t/o Bazar Manolin)

Local 9, Calle Leoncio Rodriguez 1

Santa Ursula

mobil van Luis     628-103970

Het centrum is open op dinsdag en woensdag voor kleding etc. 

Op donderdag voor levensmiddelen.

 

Jeanine Pronk

 

 

 


Op dit moment komen er veel mensen uit Venezuela naar Tenerife;

hoofdzakelijk alleenstaande moeders met kinderen; ze komen hier met niets, maar dan ook helemaal niets. Geen geld, geen kleding, geen voedsel, geen onderdak. De meesten leven in garages, holen en tentjes.

 

Via, via komen ze in contact met Happy to Help en Stephanie Tudge en haar team.

Samen met “La Iglesia Cristiana Fuente de Paz y Esperanza” in Santa Ursula wordt er onderdak gezocht en worden ze van de meest noodzakelijke dingen voorzien, zoals kleding, matrassen en dekens.

Eén jaar worden ze begeleid en daarna is het de bedoeling dat iedereen zijn eigen weg zoekt. Inmiddels hebben velen van hen een inkomensbron gevonden, de kinderen gaan naar school en hebben behoorlijke kleding en o.a. via de voedselbank hebben ze voldoende te eten.

Maar de mensen uit Venezuela zijn natuurlijk niet de enigen die hulp nodig hebben.

In het zuiden hebben we te maken met veel daklozen; in de steek gelaten moeders met kinderen die op straat leven. Deze groep wordt opgevangen door Happy to Help in het zuiden in El Fraille. Zij proberen onderdak voor hen te vinden en krijgen spullen zoals kleding voor de kinderen, keukengerei, etc.

We gaan nu een spannende tijd tegemoet nu het toerisme achteruitloopt door de economische problemen door o.a. het Coronavirus. Mensen worden ontslagen, worden dakloos,

hebben geen geld meer om voedsel, kleding, etc. te kopen en kloppen dus aan bij een stichting als Happy to Help.

Ook in het noorden van Tenerife opereert deze Stichting.

En wel in samenwerking met de kerk Iglesia Cristiana Fuente de Paz y Esperanza. Op het adres in Santa Ursula worden kleding, huishoudelijke zaken, electrische apparaten, voedsel en nog veel meer verzameld om aan de arme mensen uit te delen.

 

Er is vooral behoefte aan pannen voor grote gezinnen; ontvochtigers, ontbijtborden en -koppen, magnetrons, keukendoeken, lakens (90-190), handdoeken groot en klein, damessneakers en –schoenen maat 37-38-39, gordijnen, dekens, herenschoenen maat 42,43,

kinderschoenen maat 20, kleding, grote koelkasten en natuurlijk nog veel meer.

Bij voedsel denken we dan aan alles wat bewaard kan worden, zoals rijst, suiker, pasta, ontbijtcereals, olijfolie, voedsel in blik, zoals tonijn, etc.

En nog nu even over Venezuela:

Medicijnen (waarvan de datum niet verlopen is) worden ingezameld en verstuurd naar een apotheker, die de medicijnen verdeelt in Venezuela, waar werkelijk helemaal geen medicijnen te krijgen zijn of alleen tegen extreem hoge prijzen. Deze apotheker garandeert dat de medicijnen rechtsteeks naar de mensen gaan die het nodig hebben, zonder dat er tussenpersonen bij betrokken zijn.

De meesten van ons die dit lezen hebben een regelmatig inkomen en een huis vol spullen.

Kijk er eens naar en bedenk wat u zou kunnen missen en breng het dan of neem contact op met onderstaande mensen.


Zij zijn u bij voorbaat heel erg dankbaar.

 

Zuid: Happy to Help

Stephanie Tudge, mobil 658-086453 of

Patrick Roose, mobil 634-600722

Noord: Centro Comercial Martin Calzadilla (t/o Bazar Manolin)

Local 9, Calle Leoncio Rodriguez 1

Santa Ursula

Luis, mobil 628-103970

Het centrum is open op dinsdag en woensdag voor kleding etc.

Op donderdag voor levensmiddelen.