Gastronomie op Tenerife


Met Gastronomie op Tenerife willen wij een groep liefhebbers bij elkaar brengen om te tafelen, waarbij de relatie tussen voedsel en zintuigen centraal staat. Liefhebbers dus om de culinaire parels van het eiland te ontdekken.

Henk en Tino zijn druk bezig om het idee van Gastronomisch tafelen op Tenerife handen en voeten te geven.  Iedere eerste maand van een nieuw kwartaal willen wij een ander restaurant bezoeken. Vier keer per jaar dus waarbij wij de seizoenen volgen, Januari, april, juli en oktober. 

Wij denken aan een eerste datum vóór 20 april en het liefst op een donderdag.


Verslag van onze voorjaars  activiteit.

Na onze verlate en bijzondere voorjaarslunch (een week na de lockdown, met mondkapjes, buiten en met afstand) bij Las Terrazas del Sauzal, vond onze zomerlunch plaats in San Andrés bij Restaurante La Posada del Pez.

Zoals de naam doet vermoeden is het vis dat hier de klok slaat.

De Chef en eigenaar komt van Galicië. Het vis-, schaal- en schelpdierenparadijs. 

In het kleine en charmante restaurant kregen wij het volgende menu voorgeschoteld:

Ceviche de abadejo. Rauwe blokjes lokale witte vis, uiterst kort in limoensap gemarineerd.

Salpicón de bogavante azul. Frisse salade met weinig salade maar verrassend veel Noord-Europese kreeft

Tataky de atun con salsa misha. Perfect en snel gebakken rode tonijn, krokant van buiten en rood van binnen.

Cherne negro. De versheid en de kerntemperatuur spelen de hoofdrol bij het bereiden van een dikke moot van deze lokale witvis. Er ontbrak niets aan!

Postres. 4 verschillende, ruim bemeten en vurrukkullukke (R. Campert) nagerechtjes mochten wij met elkaar delen.

Wijn: Lusco, 100% Albariño. Natuurlijk uit GaliciÄ“, Rias Baixas


Voor de najaars lunch hebben wij ons oog laten vallen op Restaurante El Taller de Seve Díaz.  

Een klein en verfijnd restaurant in Puerto de la Cruz. 

Als datum hebben wij voorlopig zaterdag 7 november geprikt. Aanvang 14:00 uur.  

Er is gekozen voor een weekend dag omdat dit restaurant doordeweeks alleen voor het diner geopend is en het voor zuiderlingen een bezwaar is om ’s-nachts terug te rijden.                                                         

Om de kosten in de hand te houden gaan wij uit van eigen vervoer.

Gezien de beperkte capaciteit van het restaurant was de deelname in eerste instantie door het restaurant aan een maximum van 8 liefhebbers gebonden. 
Dit aantal werd binnen een dag bereikt en er onstond een wachtlijst.
Nieuw overleg met de eigenaar Seve Díaz dus. 
Hij is er mee accoord gegaan om, tegen de bedrijft policy in,  een extra tafel ter beschikking te stellen. 
Er kan dus weer gereserveerd worden.

Snel boeken dus bij tino.zundorf@gmail.com  of per Whatsapp 609020352 


De volgende restaurants staan in willekeurige volgorde op onze "short list'.

 

Cumai, Puerto de la Cruz, 

El Taller Seve Díaz, Puerto de la Cruz. 

Terrazas del Sauzal, El Sauzal

La Posada del Pez, San Andrés

El Secreto de Chimiche, Chimiche

La Bola de Jorge Bosch, La Matanza


Bericht 25 juni.

Na onze "inhaal" lente lunch bij Terrazas del Sauzal, met grandioos uitzicht en verrassende gerechten, richten wij ons op de zomerlunch.

Het idee is om dit half juli te houden bij het restaurant La Posada de Pez in San Andrés. Wat denken jullie? Laat van je horen!

Om een indruk van de prijs te geven; Jullie kunnen er vanuit gaan dat de prijs per persoon tussen de €50 en €70 zal bedragen, inclusief aperitief en wijnen. 

Voorlopig gaan wij er vanuit dat de deelnemers gebruik maken van eigen vervoer.

 

Dit zijn de ideeën. Als wij ons gesteund voelen door een leuk groepje potentiele deelnemers gaan wij aan de slag.

Er zijn ook restaurants met één en twee sterren in de Michelin gids 2020. Met deze 5 culinaire toprestaurants op Tenerife wachten wij tot wij zeker weten dat er ook hiervoor enthousiaste deelnemers te vinden zijn omdat  hier meer dan een verdubbeling van de prijs tegenover staat.

Hebben jullie belangstellenden voor dit idee dan kunnen jullie zonder verplichtingen reageren door middel onderstaand formulier.


Met onderstaand formulier meldt u zich aan bij Henk

of met dit formulier bij Tino.