Actueel nieuws over alle maatregelen i.v.m. Covid-19


Snelle links

De laatste informatie op de site:

Eerstvolgende bijeenkomst:

Nieuwste pagina: onze activiteiten


Op De Teiding staan vrijwel alle gemeentes van Tenerife,  Klik op de naam voor uitgebreide informatie en foto´s.


Adeje heeft mooie zandstranden, een heerlijke boulevard en de fraaiste hotels die men zich voorstellen kan. Toeristen die van een weelderige vakantie houden in een altijd vriendelijk klimaat bezoeken juist dit deel van het eiland vanwege die al deze voordelen. 


Arona is één van de belangrijkste plaatsen op het eiland. Het stadje kan de drukst bezochtste stranden en toeristen dorpen tot haar gebied rekenen. Los Christianos, Pal-Mar, Playa de las Américas, Costa del Silencio en Las Galletas liggen allemaal in de gemeente Arona.

We willen graag een video met u delen.

Geen gewone video maar een video die onze buren hier op Tenerife aangaat,

De mensen die hier altijd al woonden en nu angstig zijn om hun werk, hun brood en hun  doel in het leven te verliezen.

Voor hen is er deze video.


Buenavista del Norte heeft één van de mooiste pleintjes van het eiland. De orginele en prachtige muziek kiosk is vele dagen per jaar het middelpunt van de feesten in het dorp.

Aan de zuidwest kust van Tenerife, direct naast het playa Paradiso, ligt het dorp Callao Salvaje in een mooie en rustige omgeving ingebed.

De Cañadas en de Teide zijn samen het meest beeldbepalende deel van Tenerife, Immers,. De Teide is vanaf grote afstand en vanuit alle windhoeken te zien.

Candelaria is cultureel één van de belangrijkste plaatsen van de Canarische eilanden. In de baseliek van Candelaria huist de bescherm heilige Nuestra Señora de la Candelaria.

Los Cristianos is het oudste toeristiche dorp van Zuid  Tenerife Op foto´s uit 1965 zijn slechts een reeks huizen en een klein hotel te zien.

Garachico is een kleurrijk dorp vol met verrasingen. Het heeft heel veel van zijn oude karakter behouden en is een bezoek meer dan waard. 

Los Gigantes is één van de spectaculairste dorpen op Tenerife. Met haar onmiskenbare steile rotswand van  zo´n 600 meter hoog is het een geliefd doel voor elke bezoeker-

Grandilla is één van de plaatsen op Tenerife die verborgen schatten in zich bergt. Het centrum, de lokale markten en de boeiende folklore zijn nog niet algemeen bekend. 

Guía de Isora is een gemeente in het zuidwesten van het eiland. Het toeristische hart is het kleine vissersdorpje Playa San Juan met een kleine haven.

Icod de los Vinos dankt zijn bekendheid aan de grote "1000" jarige boom. De boom is een traag groeiende en imposante Drago of Drakenbloedboom.

San Cristóbal de La Laguna is de volledige naam van de voormalige hoofdstad van Tenerife. Het is de stad van de eindeloze rij monumentale gebouwen.

El Medano staat voor alle watersporten die iets met surfen te maken hebben. Door de vrijwel altijd aanwezige wind is de zee voor El Medano een waar windsurf  paradijs.

La Orotava heeft net zoals La Laguna een prachtig en monumentaal centrum. Het was vroeger het bloeiende middelpunt van de land- en tuinbouw in de omringende valleien.

Puerto de la Cruz is als toeristisch centrum ontstaan aan het begin van de 19e eeuw.  De omgeving en het klimaat trokken bezoekers uit kringen van de wetenschap en kunst

San Juan de la Rambla staat bekend om zijn goed bewaarde oude huizen, kerken en pleinen.

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van Tenerife en de gedeelde hoofdstad van de Canarische eilanden. Het is een vrolijke stad met veel soorten van vermaak.

El Sauzal is één van de gemoedelijkste en rustigste plaatsjes op het eiland. Het centrum is klein, rustig en heeft een 6-tal gezellige bars en verschillende restaurants.

Plaatsen die hier nog niet opgenomen zijn volgen zeer binnenkort. 

Als u graag lid wilt worden van onze vereniging zien we uw aanmelding met genoegen tegemoet.


De vrienden en sponsoren van de Hollanclub El Teide zijn:


Links naar sites en verenigingen waar we veel waarde aan hechten.

De kaartjes geven het gebied van de links aan.Nederlandse Vereniging Canaria

Onze zuster vereniging op Gran Canaria

De nederlandstalige vereniging op ons buureiland heeft een informatieve website met talloze weetjes waar u als bewoner van Tenerife zeker ook iets aan heeft.

Absoluut een bezoekje meer dan waard.


De NederlandseVereniging.nl verenigt Nederlanders in het buitenland, expats en emigranten met Nederlandse verenigingen en Nederland. 

 

Naast het contact houden met je roots draait het ook om contact houden met elkaar. Waar je ook op de wereld woont, je bent en blijft Nederlander en er zijn altijd Nederlanders bij je in de buurt om samen een kroket te eten, Sinterklaas te vieren of je met iets anders te helpen. 


De Teiding biedt Informatie voor Nederlandstaligen op Tenerife en is mogelijk gemaakt door de HC El Teide.