Berichten die nieuws bevatten of op een andere manier relevant voor u kunnen zijn.

Voor alle sites met nieuws over Tenerife, België of Nederland klikt u  hier.


Indien u de actuele  aantallen over corona slachtoffers wilt weten kunt u alle informatie vinden op:

Informatie van uw overheid vind u bij uw ambassade of consulaat.


Beweeg met uw muis over één van de  documenten hieronder en klik op het vierkantje met het pijltje om één  van de documenten te lezen of af te drukken.  Klik op die pagina "open original" als u het document wilt downloaden.


02-09  ITV gemist?

Als u door de overheidsmaatregelen uw keuring voor de ITV heeft gemist zijn er nieuwe uiterste data bekend. Download hier de nieuwe data maar controleer het voor de zekerheid ook bij uw ITV station.


01-09  Vroege wijnoogst.

De hoge temperaturen in het voorjaar en in de zomer hebben ervoor gezorgd dat de wijnoogst dit jaar aanzienlijk vroeger is begonnen. Normaliter begint de wijnoogst midden augustus, maar in bepaalde streken op het eiland is men al half juli met het oogsten begonnen.

De wijnbouwers verwachten door de gunstige omstandigheden betere resultaten; men verwacht 50% meer opbrengst dan vorig jaar.

Ondanks de minder gunstige economische vooruitzichten hopen de wijnbouwers op een goede afzet. Het helpt natuurlijk wanneer u Canarische wijn koopt in de supermarkt of deze wijn drinkt als u buiten de deur eet.


27-08    Carnaval 2021.

In navolging van de beslissing op Gran Canaria, overweegt het stadsbestuur van Santa Cruz het carnaval van februari 2021 naar de maand juli te verschuiven. Een beslissing hierover wordt in september of oktober genomen.


26-08  “Mercadeando” in Adeje.

Van 27 augustus tot 20 september is er in Adeje een cultuur en gastronomie markt op een terrein in Urb. Jardines del Duque, op de hoek van Avda. Moscú en Calle Helsinki.

Elke week op donderdag en vrijdag van 17.00 tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur.


25-08  Nieuw reisadvies.

Voor verdere tips en adviezen kunt u terecht op de website van het ministerie van buitenlandse zaken.


24-08  Code oranje voor heel Spanje.

Vandaag om 24.00 uur is  een nieuw reisadvies voor Spanje van kracht.

Zodra het nieuwe reisadvies op de site van de overheid staat zullen we het hier publiceren.


24-08 uitleg over de COVID-19 tracking app op de Canarische Eilanden.

Deze speciale corona app wordt ingezet om positief op COVID-19 geteste personen te volgen en de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Met de corona-volg-app Radar COVID wordt de gebruiker anoniem gewaarschuwd voor het mogelijke contact dat deze de afgelopen 14 dagen heeft gehad met een persoon die is geïnfecteerd.

De app is gebaseerd op de code van Apple en Google en werkt via bluetooth. Zoals met de meeste apps moeten de smartphone gebruikers zelf de app downloaden, alle waarschuwingen accepteren en installeren op hun telefoons. Radar COVID garandeert veiligheid en privacy en is 100% anoniem. Daarom vraagt men in de app niet naar een naam, telefoonnummer of e-mailadres.

Deze speciale corona app wordt ingezet om positief op COVID-19 geteste personen te volgen en de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Dit gebeurt door als je positief test, je dit stapsgewijs doorloopt in de app. Dan krijg je een code en die code vul je in en dan wordt iedereen die ook de app heeft gedownload en in je directe omgeving heeft bevonden, de afgelopen 14 dagen, gewaarschuwd en kun je je laten testen om te kijken of je positief wordt gevonden. Je wordt dus anoniem gewaarschuwd voor het mogelijke contact dat er is geweest met een persoon die is geïnfecteerd.


23-08  De mobiele tracking-app voor Covid is nu in gebruik op de Canarische Eilanden.

De Canarische overheid heeft aangegeven dat de app nu actief is op de Canarische Eilanden. De regering zegt dat de app  geïntegreerd met de Canarische gezondheidsdienst en met de systemen die zijn ingevoerd om de pandemie te beheersen.

Iedereen die het wil downloaden, hoeft alleen maar deze links over te nemen:

Android 👉 n9.cl/olzo

IOS 👉 apple.co/3fRQz0I


22-08  Aanvullende regels voor het nachtleven op de Canarische eilanden.


20-08 De nieuwe NL ambassadeur stelt zich aan u voor. Leuk om die kennismaking even te lezen.

 


19-08 Nieuw reisadvies


14-08  Aanvullende nieuwe regels.

Vandaag zijn er op de eilanden  regels van kracht die eerdere regels vervangen of aanvullen. Ook voor in de auto is er een verandering.

Dit zijn aanvullingen, dus ook de onderstaande regels van 22 juni blijven gelden.

U heeft deze informatie ook per email ontvangen.


5-08  De regionale overheid van de Canarische Eilanden dekt de kosten van iedere toerist die tijdens een bezoek of vakantie te maken krijgt met corona.


24-06 Vluchten naar Spanje.

Voor alle vluchten naar Spanje is (naast de ondergenoemde formulieren) nog een aparte QR code nodig. Die kunt u aanvragen via de link van Spain Travel Health.

 


22-06  Alle vliegtuig passagiers moeten een gezondheidsverklaring en

veelal een "public health passenger locator" of PLC meenemen.

Gezondheids verklaring

PLC


22-06  ITV gemist?

Als u door de overheidsmaatregelen uw keuring voor de ITV heeft gemist zijn er nieuwe uiterste data bekend. Download hier de nieuwe data maar controleer het voor de zekerheid ook bij uw ITV station 


22-06  Vanaf nu zijn voor onbepaalde tijd nieuwe regels van kracht.


De dienst voor de Volksgezondheid in Spanje verzoekt mensen dringend om op de juiste manier met de hulpdiensten om te gaan.

Het telefoonnummer 900.112.061 is door het ministerie van Volksgezondheid aangewezen voor het melden van het Coronavirus . 

Dit nummer is voor hulp aan iedereen die symptomen heeft (zoals hoesten, koorts, hoofdpijn, etc.) en die in contact is geweest met mensen uit een hoog risico gebied, zoals Madrid,

Baskenland en Italië.  

Aan de telefoon zal worden beoordeeld wat u moet doen en of u getest gaat worden. Het alarmnummer 112 is alleen voor noodgevallen.

Klik hier om een tekst te typen.


Alle oudere berichtgeving en de noodzakelijke downloads om te kunnen reizen staan op:

Een aantal berichten staat nu twee keer op de site om de overgang soepel te laten verlopen.


Het is belangrijk om elkaar op de hoogte te houden van eventuele symptomen van het virus.

 

Zie voor het onderkennen van een symptoom de publicatie die hierover op deze pagina staat.

Meldt uw bevindingen aan elkaar.

Blijf gezond en pas goed op elkaar!

 

 

 


* Dit is een nieuwe pagina. Door de vele en soms verwarrende berichten over corona hebben we ervaren dat er behoefte is aan een stabiele bron met informatie die maanden later nog op dezelfde plek te vinden is.  Deze pagina zal ook ander nieuws brengen dat een permanente invloed heeft en interessant voor u kan zijn.